Nybygning ND 153 Line Charlotte

Nybygning ND 153 Line Charlotte

Nybygning forventes klar til fiskeri i indeværende uge.

Prøvefisketuren er veloverstået i sidste uge, og værftet, Hvide Sande Skibs- og Bådebyggeri, har tilpasset de sidste ting, inden turen gik mod hjemhavnen Klintholm. Tilbage i hjemhavnen fortæller skipper Hans Henrik Lund Theodorsen at han forventer at påbegynde fiskeriet med nybygningen ND 153 ”Line Charlotte” i denne uge.

I de seneste godt 12 år har den 45 årige skipper ejet en glasfiberbåd, der er bygget i 1986. Selv om skibet var fint og vedligeholdt, er det en forventningsfuld skipper, som nu tager en nybygning med større lastekapacitet, bedre arbejdsbetingelser og øget komfort i brug. Også selv om konjunkturerne i øjeblikket ikke tegner så godt.

”Meget er sket siden vi indgik aftale om bygning af båden. Sildekvoten er beskåret med 39% og finanskrisen medvirker til, at fiskepriserne er under pres”. Alligevel fornemmer man tydeligt en afklaret optimisme i udtalelsen; ”I fiskeriet har vi før oplevet op- og nedture – de gode tider kommer igen”.
Til skibet er normalt knyttet en 3 mands besætning. Fiskeriet foregår i Østersøen, hvor skibet indsættes i fiskeri efter konsum sild og torsk.

Det gamle skib ”Line Charlotte” er solgt og overdraget til en ny ejer. Under nyt navn og registreringsnummer fisker dét fremover fra Kerteminde.