Ny skipper i havforskningens tjeneste

Ny skipper i havforskningens tjeneste

Tidligere fisker Jens Jørgen Mose Jensen er ny 1. skibsfører på DTUs største havforskningsskib, Dana. Han afløser Frode Reinholt Larsen, som er gået på pension.
Jens Jørgen Mose Jensens første togt med det store havforskningsskib går til Østersøen, hvor DTU Aquas forskere og mandskab i november indsamler oplysninger om bl.a. torskebestandens størrelse og alderssammensætning. Oplysningerne indgår som det danske bidrag til den internationale monitering af fiskebestandene i Østersøen (BITS, Baltic International Bottom Trawl Survey).

Jens Jørgen Mose Jensen, 57 er tidligere fisker og er uddannet som skibsfører i 1994 fra Fanø Navigationsskole. Han har siden arbejdet for bl.a. Esvagt og på forskellige ankerhåndterings- og forsyningsskibe i offshore-industrien. I 2008 gik han midlertidigt i land som vindmølleoperatør for Vattenfall.

Jens Jørgen Mose Jensen bor i Esbjerg med sin kone og har to voksne sønner. I sin fritid har Jens Jørgen gennem de sidste 15 år undervist fritidssejlere i søsikkerhed og radiokommunikation.