Ny pelagisk trawler skal bygges i Norge

Ny pelagisk trawler skal bygges i Norge

Fiskeselskabet Research Fishing Company Ltd. med base Lerwick på Shetlands Øerne, har skrevet kontrakt på deres tredje pelagiske trawler, som efter planen nu skal bygges i Norge, med planlagt levering i 2018.

Den første trawler blev i 1997 bygget på Slipen Mekaniske i Sandnesssjøen og det andet i 2003 på Flekkefjord Slipp. Det nye fartøj, LK 62 »Research« der erstatter den gamle »Research« skal bygges af Vard Group (Vard Langsten) og bliver på 80 meter LOA og 16.20 meter i bredden.

»Research« er netop blevet solgt til det færøske rederi JFK i Klaksvík og er efterfølgende omdøbt til »Borgarin«.

Nybygningen bliver et STR11;126 design, som i tæt samarbejde med rederiet, er udviklet af Skipteknisk AS i Ålesund i Norge. Skibet bliver udstyret med det sidste nye og moderne teknologi overhovedet. Blandt andet er alt udstyr ombord elektrisk drevet, lige fra spil og over til fiskepumpe, der som den første i verden, indenfor det pelagiske fiskeri, også er elektrisk drevet.

Miljøansvarlighed ligger højt på rederiets ønskeliste, hvilket har været en medvirkende årsag til valget af elektrisk udstyr ombord, som reducerer olieudslip og forurening i tilfælde af lækager. Ligeledes er hovedmotoren baseret på Common Rail Teknologien, der også sikre det lavest mulige brændstofforbrug og laveste emissioner til luften.

For bedste kvalitet af fangsten, er kølesystemet indrettet med en hurtig og meget effektiv afkøling af fisken, som sikre den bedst opnåelige kvalitet, der sammen med den effektive og smidige håndtering, giver et minimum af skader på fangsten.

Fartøjet er endvidere udstyret med en supermoderne Vard SeaQ broløsning, der er baseret på storskærmsprincipet (50″) med fuldt integreret overvågning med alarm- og automationssystemer for hele skibet.