Ny norsk fabrikstrawler bygges på et spansk værft

Ny norsk fabrikstrawler bygges på et spansk værft

Den ny trawler er bestilt af Prestfjord A/S og er planlagt til levering i 2016 fra Freire Shipyard i Vigo i Spanien. Værftet har en mere end 100 årig lang tradition i at bygge fartøjer og er kendt for sin sit gode gedigne arbejde, en god finish og kvalitet, hvor der benyttes det sidste nye og den mest avanceret teknologi.

Den nye trawler vil blive døbt Holmøy, og skal erstatte selskabets trawler Langøy, der er bygget tilbage i 1996 på det norske værft Kaarbø Verksted A/S og som rederiet Prestfjords A/S har haft i sin besiddelse siden 2008.

Den avancerede trawler bliver 69 meter lang og 17 meter bred og den vil blive udstyret med topmoderne teknologi og elektronik. Holmøy er udstyret til at følge fisken, næsten uanset hvor den befinder sig og med en øget lastekapacitetet, kan fartøjet nu også være væk længere tid ad gangen.

Fisken renses og hovedkappes inden den fryses, men fiskefabrikken om bord, kan hurtigt omstilles så der kan fileteres istedet, hvis det viser sig mere rentabelt.

Prisen for at fabrikstrawleren Holmøy, beløber sig til ca. 280 millioner norske kroner.

Holmøy Maritime AS administrerer det familieejet Holmøy Group. Hovedbeskæftigelsen er driften af selskabets tre trawlere, F/T Prestfjord og F/T Sunderøy samt nu den sidst tilkomne F/T Holmøy. Selskabet ejer udover salgsselskabet Prestfjord Seafood AS og råder der udover seks andre forskellige forretninger, som  Holmøy Maritime AS, Prestfjord Havfiske AS, Prestfjord AS, Prestfjord Seafood AS, Myre Fryseterminal AS samt Eidsfjord Sjøfarm AS