Ny hjemmeside vedrørende MSC-certificering

Ny hjemmeside vedrørende MSC-certificering

”Danske fiskere gør et stort arbejde for at fiske bæredygtigt og skånsomt. Men det er ikke nok at vi siger det. – vi vil også gerne dokumentere det.” Sådan står der på forsiden af den nye hjemmeside MSC-fiskere.dk, som blev lanceret d. 11. september på Fiskens Dag.
Hjemmesiden er både for fiskere, forbrugere, opkøbere og forhandlere, og er en del af et større projekt fra Danske Fiskeres PO’s side om at øge kendskabet til MSC-mærket blandt forbrugerne, og arbejde på at få samtlige danske fiskerier certificeret inden 2012.

”Vi fandt ud af, at der var et stort informationsbehov fra mange forskellige retninger i forbindelse med certificering-projektet.- Så nu kan fiskeren bl.a. selv gå ind og se, hvad der kræves af ham, for at han eks. kan fiske MSC-certificeret rødspætte fra Nordsøen fra oktober måned,” siger Jonathan B. Jacobsen, konsulent og certificerings-ansvarlig fra DFPO.

På MSC-fiskere.dk er der information om certificering, hvilke arter der er undervejs, informationsmaterialer og vejledninger til fiskere, som ønsker at blive MSC-certificerede, hvordan en virksomhed bliver klar til at modtage MSC-certificeret fisk, og der er konkurrencer til forbrugeren.