Norske fiskere hentede 322.000 hummer sidste år

Norske fiskere hentede 322.000 hummer sidste år

Det norske Havforskningsinstituttet har siden 2017, fået løbende indberetninger om hummerfiskeriet, efter det blev obligatorisk for norske fiskere, både at indberette fangstmængde og indsats.

Hummerfiskeri er en uhyre populær aktivitet langs den Norske kystlinje, både for rekreative og professionelle fiskere. Men der har ikke tidligere været noget samlet nationalt skøn over de samlede hummerlandinger. Mens professionelle erhvervsfiskere har rapporteret deres fangster, er der ikke på samme måde krav om at fritidsfiskerne skal rapporter deres fangster.

Behovet for bedre viden om indsatsen og fangsten i det norske hummerfiskeri, var den egentlige årsag til, at man tilbage i 2017 fik indført registreringspligt. Således at alle rekreative fritidsfiskere og professionelle erhvervsfiskere i hummerfiskeriet skal registreres via Fiskedirektoratet hjemmeside for at deltage i dette lukrative fiskeri efter hummer.

Ny beregninger viser at tallet for 2018 var 322 000 hummer, som er opgjort i en nyligt udsendt rapport, der dækker de sidste to års hummerfiskeri. Du kan læse rapporten her nedenfor.

Resultatet er publiceret i en rapport »Hummerfiskeriet 2017 og 2018 – Indsats og fangst«

Skriv et svar