Norsk værft overlever med ny ejer og ny finansiering

Norsk værft overlever med ny ejer og ny finansiering

Mens et værft i Flekkefjord bruger nøglen til at lukke og slukke, bruger Kleven-værftet i Ulsteinvik til at åbne for ny ejer og nye investorer, med et økonomisk boost på 600 millioner.

Det er selskabet bag Hurtigruten KVE Holding der nu overtager både Kleven-værftet AS i Ulsteinvik, men også Kleven Maritime Contracting og Kleven Maritime Technology AS. Det skriver værftet i en pressemeddelse, ovenpå en lettet Kleven direktør Karsten Sævik kunne bekræfte overfor virksomhedens ansatte mandag, at koncernen havde fået en langsigtet financeringsplan på plads.

Værftet får tilført 600 millioner i ny kapital

Kapital der kommer fra de nye ejere samt fra banker og kunder, skriver værftet i pressemeddelelsen. En finansiel løsninger der giver værftet ro til fortsat at fokuserer på at bygge nogle af verdens mest avancerede skibe og dermed sikre Kleven for fremtiden. Værftet er én af omdrejningspunkterne i Ulsteinvik og i den maritime klynge på Sunnmøre og med KVE´s overtagelse står dette samarbejde omend endnu stærkere. Selvom pengene ikke overføres på en gang, er de tilgængelige efterhånden som behovet opstår.

Som bekendt har Kleven de sidste par år kørt med underskud og værftet har tabt flere store projekter, der sidste sommer kunne have endt med en konkurs. Men skuden blev rettet op med tilførelsen af ny kapital på 300 millioner og nye ejere, dengang.