Norsk værft leverer nybygning til Shetland
Det norskejede værft Larsnes Mek. Verksted har netop leveret et nyt pelagisk fartøj Zephyr LK-394 Foto: Larsnes Mek Verksted

Norsk værft leverer nybygning til Shetland

Det norskejede værft Larsnes Mek. Verksted har netop leveret et nyt pelagisk fartøj Zephyr LK-394 til ejerne Zephyr Fishing Co.Ltd på Shetlands Øerne.

Den nye fartøj er tegnet og designet af Skipsteknisk i Norge og erstatter således Zephyr Fishing Co. Ltd’s ældre pelagiske fartøj bygget tilbage i 1996.

Skroget til nybygningen »Zephyr«, blev leveret til det norske værft i januar måned og allerede i februar, blev det sejlet til Norge til endelig aptering og færdiggørelse.

Dette er det syvende skib som Larsnes Mek Verksted, der er bygget på det samme værft i Gdansk. Denne gang skroget til nybygningen »Zephyr«.

Teknisk Data
»Zephyr« har en 6969kW Wärtsilä 12V33 hovedmotor indbygget med en 2100kW akselgenerator. Thrustere er 1300kW Brunvoll-enheder og skibet har en længde på 75,40 meter og en bredde på 15 meter samt 2500 kubikmeter i 12 RSW-tanke. Der er indkvarterings-muligheder op til 14 besætningsmedlemmer og derudover findes der et hospital ombord. Skibet er klassifiseret med DNV + 1A1, EO »Fishing Vessel« og skyder en fart igennem vandet på ca. 17 knob.

nybygningen fra Larsnes Mek Verksted Zephyr