Norsk trawler klar til dåb.

Norsk trawler klar til dåb.

Skipper Lasse Johannessen på den helt nye trawler Prestfjord har sat kursen mod Myre, hvor fartøjet officielt skal døbes, nu på lørdag.
Navngivningen foretages af skippers mor, Kirsti Johannesen, som i den anledning bliver gudmor til den store knap 65 meter lange bundtrawler.

Prestfjord har været på prøve sejllads og fiskeri fortæller reder Knut Roald Holmøy og fortsætter, ”der vil altid efter en del justeringer og garantiarbejder, som skal foretages efter den første tur. Men vi er overrasket over hvor fint det hele er gået, alt virker ombord, men der er selvfølgelig nogle småjusteringer der skal rettes inden vi går i ordinær drift, der er lidt under dæk og nogle småting på båden, ellers er vi særdeles godt tilfredse”, udtaler Holmøy til bladet Vesterålen.

”Straks efter dåben vender vi tilbage til fiskeriet, og her vil vi fiske igennem til vi har fuld last, hvorefter vi som planlagt går til Ålesund med fangsten,” slutter Holmøy.

fakta
Prestfjord er en bund- og flydetrawler der har fået installeret en miljøventil hybrid motor, som har en kombination af almindelig dieselmekanisk og diesel elektrisk fremdrift. Fartøjet er ligeledes udstyret med det nyeste indenfor procesløsninger til behandling af fisken. I udformningen af Prestfjord, er er lagt stor vægt på effektiv behandling af fisken og samtidig sørget for et godt tilrettelagt arbejdsmiljø for besætningen.

Kapacitet:
Længde O.A. 64,9 meter
Bredde 15,0 meter
Skibstype NVC 368 Rolls-Royce
Besætning plads til 33 personer