Norsk rederi får bygget 2 linefartøjer i Tyrkiet

Norsk rederi får bygget 2 linefartøjer i Tyrkiet

Det er den norske Ervik Havfiske Gruppe, der netop har bestilt bygning af 2 linefartøjer ved det tyrkiske skibsværft Tersan i Yalova.

Rederiet oplyser på deres hjemmeside, at man har underskrevet kontrakt om levering af fartøjerne, der tidligst kan leveres i 2018.

Det var det samme tyrkiske skibsværft, der for snart fem år siden, byggede dengang Norges største linefartøj MS Frøyanes. Et fartøj som rederiet har været yderst tilfredse med, med et eksemplarisk godt samarbejde, hvilket også har fået Ervik Havfiske Gruppen til igen at vælge det tyrkiske værft.

Tersan Shipyard der både er konkurencedygtige på pris og kvalitet, starter nu arbejdet op med det norske designfirma Marin Teknikk AS fra Dragsund.

Den norske direktør for Ervik Havfiske Gruppen Stig Ervik, fortæller videre, at et norsk værft, var med helt det sidste i bud-runden, som i sidste ende faldt ud til det tyrkiske værfts fordel. Rederiet og selskaberne Frøyanes AS og Westmek AS, har som underleverandører stor egenkompetance i udvikling samt udrustning af avanceret linebåde. En erfaring og faglighed, som rederiet vil bruge i samarbejde med både værft og leverandører.

Linefartøjerne bliver døbt, henholdsvis Nordic Prince og Argos Georgia og de vil fremover være at finde i linefiskeriet i Sydhavet. De vil være i forhold til andre linefartøjer, været yderst nyskabende, moderne og innovative fartøjer.