Norsk Fiskeriminister trækker sig efter blot en måned på posten
På den vigtige post som Fiskeriminister afløste Geir Inge Sivertsen (H) Fremskridtspartiets Harald T Nesvik. - Foto: Wikipedia Commons/Kjetil Ree

Norsk Fiskeriminister trækker sig efter blot en måned på posten

Det er den norske fiskeriminister Geir Inge Sivertsen der fredag eftermiddag, lagde vejen forbi Statsminister Erna Solberg’s ministerkontor, for at meddele sin afgang som Fiskeriminister. Pressedækningen af Sivertsen’s mange tillidserhverv har taget fokus fra ministerembedet.

Derfor har Geir Inge Sivertsen, efter kun en måned på posten som ny Fiskeriminister, valgt at trække stikket med begrundelsen, at den megen medieomtale om bestyrelsesposter og efterløn, efterhånden havde taget al fokus fra opgaven som fiskeriminister som derfor var blevet en belastning for både den norske regering og for det norske parti Højre.

Han skriver kortfattet i en pressemeddelelse, at han fredag har bedt statsminister Erna Solberg om, at få lov til at trække sig som Fiskeri- og Sjømatsminister. Dermed blev den tidligere Lenvik-ordfører ansættelse kort, kun fem uger blev Geir Inge Sivertsen siddende på posten, som han fik overdraget fredag den 24. januar 2020.

Sivertsen forklarer selv i pressemeddelelsen, at sagerne om hans bestyrelses-job og ansøgningen om fratrædelsesgodtgørelse har taget al fokus fra det job, han ønskede at udføre som fiskeriminister. »Selvom jeg har ryddet op nu og er fratrådt alle mine tillidserhverv og beklaget ansøgningen om efterløn, som han har tilbagekaldt, blev sagerne alligevel med at forfølge mig – og det fortjener jobbet ikke, derfor har dette også været den væsentligste årsag til min fratræden, slutter Geir Inge Sivertsen.