Norsk fabrikstrawler i brand tirsdag eftermiddag

Norsk fabrikstrawler i brand tirsdag eftermiddag

Det var under dramatiske forhold, at den norske Trawler »Langenes«, i en stiv kuling og med en 20 mand stor besætning, måtte udsende mayday tirsdag eftermiddag klokken 15.03 efter brand i maskinrummet, skriver Fiskeribladet.

Flere både, heriblandt et dansk supply-fartøj, samt to rednings-helikoptere blev sat ind i redningsarbejdet omkring den 32 år gamle trawler, der fiskede sej i området 79 sømil vest for Sola Rogaland i Norge, da branden blev opdaget. Klokken 16.10, knapt en time efter alarmen havde lydt, var den første helikopter på stedet og begyndte straks evakueringen af 14 ud af den 20 mands store besætning.

Branden i maskinrummet var hurtigt blevet isoleret af mandskabet om bord, som efterfølgende havde gennemført brandsikring af området og sikret at den ikke ville sprede sig yderligere.

Da den norske kystvagt med »Sortland« nåede frem, havde det voldsomme vejr taget lidt af og vejrforholdene var blevet noget roligere. Men det var stadig kulingvejr, med kraftige vindstød og høje bølger.

Den resterende besætningen på seks mand måtte skære wirerne til trawlet over og de fik derefter etableret lænsning af indtrængende vand i fiskefabrikken, så den egentlige bugsering mod land kunne begyndes. Senere på aftenen blev fire af den nu seks mand store besætning undsat og onsdag morgen ved 07.00 tiden var de sidste to besætningsmedlemmer fortsat om bord, for at hjælpe skibet på vej mod Boknafjorden i Norge.

Reder Johannes Arvesen sagde i en kommentar i aftes til Fiskeribladet, at det vigtigste var at alle besætningsmedlemmer var kommet godt fra branden om bord, uden skader og at alle efter omstændighederne har det godt. Arvesen fortæller videre, at det er planen nu, at »Langenes« skal på værftet i Ålesund.

Du kan læse om hele redningsaktionen her på Fiskeribladet.no

Kilde: Fiskeribladet.no FiskerForum.dk