Fisker slæbes i retten – han landede for tidligt

Fisker slæbes i retten – han landede for tidligt

Det er JP Finans der skriver om en nordjysk fiskers frustrationer over han slæbes i retten, efter han i marts måned i år landede sine fisk i Skagen, to timer tidligere end han havde rapporteret til Fiskerikontrollen. Han står nu med et bødeforlæg på over 50.000 kroner.

For sent eller for tidligt kan selvfølgelig være lige ærgerligt for alle parter og det måtte fiskeren fra Skagen da også sande, efter kan trods aftalt tid, landede sine fisk inden den aftalte og indrapporterede tid til kontrollen.

Retten kigger på sagen, hvor Nordjysk Politi i følge anklageskriftet, anklager skagen-fiskeren for at begynde sin losning, inden kontrollen var tilstede og derfor ikke kunne overvære om han havde overtrådt nogle af de mange regler der for området. I følge reglerne er der meldepligt for ankomst med fangster og derfor skal den aftalte tid selvfølgelig overholdes.

De nordjyske myndigheder mener at overtrædelse af denne regel, tangerer til en bøde på 53.700 kroner.

Finan.dk har været i statistikken og fundet, at ifølge Fiskeristyrelsens rapport for 2017 om fiskerikontrol i erhvervet viste, at der i fjor var konstateret flere overtrædelser af de samlede regler end året tidligere. Så der er en lille stigning på området. Om det skyldes myndighederne er mere nidkære end tidligere melder historien ikke noget om. Men en begyndende losning af fisk, kan selvfølgelig skjule et og andet. Men at forseelsen skal takseres til over 50.000 kroner, syntes måske en smule overdrevet.

Finans.dk skriver videre, at en af kontrollens andre opgaver er landingsforpligtelsen, som kræver at fiskerne bringer alle fangede fisk med i land også selvom der er tale om undermålere, yngel eller man mangler kvote på den pågældende art.

Du kan læse hele artiklen på JP finans.dk her

Kilde: JP Finans.dk FiskerForum.dk