Norsk Austevollrederi ekspanderer på rejer i Skagerrak og Nordsøen

Norsk Austevollrederi ekspanderer på rejer i Skagerrak og Nordsøen

Flere rejetrawlere er på det seneste opkøbt af Austevollrederiert i Vestnorge. Blandt andet er Syd-Norges mest moderne rejetrawler »Caprice« opkøbt. »Caprice« der i september måned 2014, blev leveret fra Vestværftet i Hvide Sande.

Både »Caprice« og »Mersey« er nu begge ejet af rederier fra Austevoll, der med opkøbene nu er at regne for de største rejefiskere i Norge.

Samtidig med »Caprice« blev købt i Egersund i Rogaland, blev en anden stor rejetrawler »Mersey« overtaget af et andet Austevollrederi, fra Flekkerøy.

Det norske selskab Østanger som har erhvervet »Caprice«, blev i sin tid etableret i forbindelse med opkøbet af trawleren »Mersey«, der er 30,35 meter lang og bygget tilbage i 1966 ved Karstensens Skibsværft i Skagen. Kystmagasinet skriver videre, at selskabet ifølge det Norske Fiskeridirektoratet register ejes af Taranger Fiskeriselskap AS og Birkelandsgruppen AS. Det oplyses videre, at Østager AS også ejer en ældre og mindre trawler »Traal«, som blev købt af Aamodt Fiskeri AS i Søgne. Fartøjets kvoter søges nu overført til »Mersey«.

Det Vestnorske Austevollrederi, vil med overtagelsen af »Caprice«, den 5. janaur 2018, være den største aktør i rejefiskeriet i Skagerrak og Nordsøen.

Du kan læse hele artiklen fra Kystmagasinet her (norsk)