Kendt ansigt i branchen fejrer 25 års jubilæum

Kendt ansigt i branchen fejrer 25 års jubilæum

Ole Kjærgaard runder 25 år hos Thyborøn skibssmedie A/S, hvor en bankuddannet Ole, for år tilbage fik jobbet som sælger i det vestjyske trawlskovlfirma.

Her ude hvor landtangen brydes af Thyborøn Kanal, har den aktive smedevirksomhed, de sidste 50 år gået fra at være en mindre smedevirksomhed til at være førende indenfor produktion og salg af trawlskovle.

Det Vestjyske trawlskovlfirma så tidligt vækstmulighederne på eksportmarkederne og med et solidt fodfæste på hjemmemarked, blev den Ole Kjærgaard ansat til sammen med firmaets øvrige sælgere at løfte opgaven og få øget omsætningen. Med en jysk tilgang til salget, hvor kunden altid er i centrum og servicemæssigt altid blev fulgt helt til dørs med nødvendig rådgivning og vejledning, ekspanderede trawlskovlfirmaet op gennem årene, så Ole Kjærgaard her 25 år efter, kan se tilbage på en rigtig fornuftig og positiv udvikling, bl.a på det russiske marked, som gennem de seneste 20 år har været i vækst for Thyboron Trawldoors.

På spørgsmålet fra FiskerForum, om hvorledes det hele startede, kom der fra Ole´s side en lille rettelse. For allerede i 1986 blev Ole ansat som økonomimand i det vestjyske firma og var i den egenskab med til at købe Thyborøn skibssmedie´s første computer, inden han nogle år senere forlod firmaet for at kaste sig over et økonomi-job i Østrig og senere igen som sælger for en produktionsvirksomhed i Herning. Med rettelsen fulgte en lille latter, hvor Ole gjorde det klart, at det egentligt var 28,5 års jubilæum i stedet man burde fejre. Men at sammenhængende ansættelse reelt er 25 år og han understreger dermed, at sådan bliver det.

Men det vestjyske trak og salget havde nået Ole´s hjerte, så 4. januar 1993 blev Thyborøn Skibssmedie igen udgangspunktet for Ole´s videre virke, denne gang som sælger.

Altid på farten

Meget kendetegnede for Ole, sad han i bilen på vej til lufthavnen, da FiskerForum lige nåede, at få en snak om tiden der er gået. Destinationen var denne gang Norge, der skulle have et to dages besøg. Og som det ofte ender med Ole Kjærgaard, tones egne resultater ned og istedet fremhæves teamworket og firmaets evne det at løfte i flok, som midlet der får orderne i hus. Ordholdenhed og godt solidt håndværk går man aldrig galt i byen af, ifølge Ole. Dette sammen med evnen til at agere blæksprutte 24 / 7 alle årets 365 dage, er succeskriteriet for den hårdtarbejdende smedevirksomhed.

Ole sluttede derefter samtalen af med FiskerForum, med at udviklingen i den vestjyske smedevirksomhed, både har været fornuftig og rimelig.

Tillykke til Ole Kjærgaard med jubilæet og i anledning af Ole Kjærgaard´s 25 års jubilæum, inviterer Thyborøn Skibssmedie til reception i Thyborøn Fritidscenter, fredag den 26. januar 2018, mellem klokken 14.00 og 18.00.

Vel mødt FiskerForum.dk