Norge i dialog med England omkring Brexit

Norge i dialog med England omkring Brexit

Norge vil sikre norske fiskeriinteresser og har allerede nu indledt den første møderække, hvor den norske fiskeriminister Per Sandberg har taget fat på problemet omkring det engelske Brexit.

I en kommentar til det første møde, fortæller den norske Fiskeriminister Per Sandberg, at Storbritannien er Norges fjerde største marked og som sådant et yderst vigtigt marked for den fortsatte markedsadgang for norske fisk til briterne.

»Dialogen er startet nu, netop for at undgå at komme i en situation, hvor der ingen afklaring er omkring den engelske Brexit, når den engang effektueres,« fortsætter Per Sandberg. »En afklaring der også er vigtig for de britiske forbrugere,« for som den norske Fiskeriminister påpeger, er Storbritanniens nationalspise, Fish & Chips, helt afhængig af importen af norsk kuller og torsk. Udover dette peger Per Sandberg videre på, at briterne også har fået smag for norsk laks, som de siden 2012 har haft en stigende import af, på mere end 200 procent.

Den britiske økonomiske zone er ligeledes et vigtigt område der diskuteres, hvor tildelingen af fiskekvoter er essentiel for både EU og Norge. Udmeldelsen af EU vil ændre det politiske kort over Nordsøen og det Nordøstlige Atlanterhav, hvilket vil have direkte konsekvenser for også de norske fiskere. Derfor mener Per Sandberg, at Norge skal have foden på bolden både overfor EU og Storbritannien, når det drejer sig om fordelingen af bestandene i Nordsøen, så norske fiskeinteresser tilgodeses bedst muligt.

Kilde: Kystmagasinet.no FiskerForum.dk