Nordisk krabbe-kompagni mangler krabber

Nordisk krabbe-kompagni mangler krabber

Kineserne har fået øjnene op for de danske taskekrabbers gastronomiske kvaliteter og efterspørgslen efter denne ukvoterede art er stærkt stigende.

Så kraftigt, at Danmarks eneste krabbefabrik i Lemvig, nu akut mangler taskekrabber, så man kan indfri efterspørgslen, som i øjeblikket ruller ind fra det asiatiske marked.

Lasse kristensen der er forretningsudvikler ved Nordisk Krabbe Kompagni i Lemvig, siger til DR Nyhederne, »Kineserne er nærmest umættelige, når det gælder krabber. Vi kan simpelthen ikke skaffe råvarer nok til at dække efterspørgslen,« fortæller Lasse Kristensen videre, »på blot små tre år er interessen for danske taskekrabber steget eksplosivt, så meget at det kniber at følge med. Vi kan sælge alt hvad vi kan skaffe for tiden.«

Det asiatiske marked, skiller sig lidt ud fra det danske. Hvor danskerne primært går efter kødet i kløerne, så har asiaterne en helt anderledes appetit, de spiser hele krabben. »De er mere åbne over for andre typer skaldyr,« fortæller Kristensen videre, »skaldyr, som vi ikke er så vant til i Danmark. Det er især hele hun-krabber med rogn, som er i høj kurs og meget efterspurgte derude,« forklarer forretningsudvikleren fra Nordisk Krabbe Kompagni.

Efterspørgslen har tvunget krabbefabrikken i Lemvig, at gå til Udenlandske fiskere for at få krabber nok til produktionen. Desværre ligger det lidt tungt med tilgangen, af nye krabbebåde herhjemme, der ikke helt har stået mål med forventningerne, som Nordisk Krabbe Kompagni havde, da man i sin tid åbnede op for lokale krabbeleverencer og startede produktionen op.

Slutbruger-prisen i Kina, kunne ellers nok få gang i leverancerne. Lasse Kristensen oplyser at man for vakuumpakkede hun-taskekrabber med rogn, giver helt op til 100 kroner kiloet for i Kina.

Produktionen blev etableret tilbage i 2016, da Jeka Group i Lemvig indgik samarbejde med verdens største taskekrabbe-producent, Hitramat i Ansnes i Norge.