Nedtælling til Folkemødet på Bornholm midt i juni

Nedtælling til Folkemødet på Bornholm midt i juni

I år vil de mange gæster til Folkemødets 2017 i Allinge på Bornholm, får ekstra travlt, for efter det oplyste på Folkemødets portal og i deres kalender, er der tilmeldt ikke færre end 3108 events, en del flere end sidste år. Hvor 100.000 gæster havde travlt med at komme igennem 2.900 arrangementer.

De 3108 events er fordelt på ca. 900 arrangører oplyses det fra Folkemødet, Danmarks Politikfestival på Bornholm.

Nogle af emnerne der tages op på politikerfestivalen er også alvorlige emner, som eksempelvis Brexit – Pisk eller gulerod? Det er arrangeret af Folketinget under temaet EU og Udenrigspolitik. Her kommer politikerne til orde og giver deres bud på de dilemmaer, som EU og Danmark står overfor ifm. Brexit-forhandlingerne.

Spørgsmål som:

  • Hvordan skal EU og Danmark forholde sig i forbindelse med forhandlingerne om Storbritanniens udtrædelse af EU
  • hvilke særlige interesser har Danmark
  • Hvordan skal briternes regning for at forlade EU gøres op
  • hvordan sikres de danske fiskeriinteresser
  • Hvordan forholder vi os til briternes adgang til det indre marked

Disse og mange andre spørgsmål, debateres ivrigt på mødet med deltagelse af blandt andet; MF Erik Christensen (A) og MF Aaya Cheminitz Larsen (IA – Inuit Ataqatiglit). Ovenstående spørgsmål er blot nogle af de emner, som politikerne tager op i teltet på Cirkuspladsen C23.

Ligeledes stiller MSC (Marine Stewardship Council Danmark) op med flere foredrag, taler og interviews. Den grønne organisation for bæredygtigt fiskeri, Marine Stewardship Council (MSC) fejrer sit 20 års jubilæum ved at fremhæve de fremskridt og forbedringer, som MSC-certificerede fiskerierne har opnået i de sidste 20 år. I de år har MSC certificerede fiskerier leveret, til gavn for verdenshavene, det imponerede resultat, at 12% af verdens fiskerier i dag er blevet certificeret efter MSCs fiskeristandarder. Følg fejringen med flere debatmøder og taler i MSC teltet J45 Kæmpestranden.

De kan også komme med når Miljøordfører for SF Trine Torp samt biolog Julie Juanita Larsen fra Plastic Change dissekerer en sild, for at tage debatten om hvordan vi bekæmper de negative konsekvenser af plastik i fisk og dyr samt i havet og i vores fødevarer. En problemetik der er højaktuel og hvor debatørerne undervejs forsøger at finde en løsning på hvorledes man får aktiveret folk i kampen imod plastik. Debatten foregår på Cirkuspladsen C16 SF´s telt.

Planlæg dit besøg og husk at ud over de tre nævnte arrangementer, findes der i dagene 15. juni til og med den 18. juni, flere fiskerelaterede møder, taler og diskussioner rundt om på pladsen. Arrangørerne har registreret 16 events, som direkte berører fiskeriet.

Se eventkalenderen her

Folkemødet på Bornholm er en helt unik platform

Folkemødet i Allinge er en unik platform med åbne debatter, hvor politikerne møder borgere, erhvervsfolk og organisationer under uformelle former i Allinge. Et af Folkemødets formål er, at skabe rammerne for at demokratiet udvikles, fuldstændigt som vi ser det med den svenske Almedalsveckan.

Sidste år var en ubetinget succes og forventningerne til dette års politikerfestival er omend endnu højere. Kig ind og deltag i de faglige diskussioner, der finder sted overalt i byen.

Oversigtskort kan ses her: