info@fiskerforum.dk +45 60 22 09 46
Facebook Instagram Youtube Twitter Envelope
  • English
Logo-FiskerForum
  • Top Artikler
  • Nyheder
    • Seneste Nyheder
    • Nordiske Nyheder (Kortnyt)
    • Nybygninger
    • Reguleringer
    • Nyheds Kategorier
      • Akvakultur
      • Fiskearter
      • Fiskeri
      • Foreninger
      • Forskning
      • Forvaltning
      • Havne
      • Messer
      • Miljø
      • Nyheder
      • Områder
      • Politik
      • Producenter
      • Produkter
      • Slutbruger – Fødevarer
      • Uddannelse
      • Ulykker-Forlis
      • Økonomi
      • Gæsteartikler
    • Nyhedsarkiv
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
    • News in English
    • Nyhedsservice
    • Video
  • Fartøjer
    • Skibsdatabase
    • Nyeste Billeder
    • Skibe Til Salg
    • Ordrelisten
    • Nybygninger
    • Nybygninger – leveringer
  • Køb & Salg
    • Køb og salg
    • Til Salg
    • Købes
    • Opret Profil
  • Jobs
    • Jobs
  • Service
    • Vejret
    • Auktionspriser
    • Oliepriser
    • Fakta Om Fisk
      • Fiskearter
      • Fangstmetoder
    • Servicelinks
    • Nyhedsservice
    • Kontakt
    • Medieinformation
  • Servicelinks
  • Dansk
  • English
  • Top Artikler
  • Nyheder
    • Seneste Nyheder
    • Nordiske Nyheder (Kortnyt)
    • Nybygninger
    • Reguleringer
    • Nyheds Kategorier
      • Akvakultur
      • Fiskearter
      • Fiskeri
      • Foreninger
      • Forskning
      • Forvaltning
      • Havne
      • Messer
      • Miljø
      • Nyheder
      • Områder
      • Politik
      • Producenter
      • Produkter
      • Slutbruger – Fødevarer
      • Uddannelse
      • Ulykker-Forlis
      • Økonomi
      • Gæsteartikler
    • Nyhedsarkiv
      • 2025
      • 2024
      • 2023
      • 2022
      • 2021
      • 2020
      • 2019
      • 2018
      • 2017
      • 2016
      • 2015
      • 2014
      • 2013
      • 2012
      • 2011
      • 2010
    • News in English
    • Nyhedsservice
    • Video
  • Fartøjer
    • Skibsdatabase
    • Nyeste Billeder
    • Skibe Til Salg
    • Ordrelisten
    • Nybygninger
    • Nybygninger – leveringer
  • Køb & Salg
    • Køb og salg
    • Til Salg
    • Købes
    • Opret Profil
  • Jobs
    • Jobs
  • Service
    • Vejret
    • Auktionspriser
    • Oliepriser
    • Fakta Om Fisk
      • Fiskearter
      • Fangstmetoder
    • Servicelinks
    • Nyhedsservice
    • Kontakt
    • Medieinformation
  • Servicelinks
  • Dansk
  • English
fødevareminister Jacob Jensen Venstre

Nationalfisk-kåring: Mere end blot en PR-øvelse, men et skridt mod sundere spisevaner

  • september 10, 2025
  • Lars Tornsberg
  • Dato: 10/09/2025
  • kl. 13:36
  • Kilde: FiskerForum.dk
  • Kategori: Slutbruger - Fødevarer
  • Tags: nationalfisk
  • Land: Danmark
Foto / Video: ft.dk - 2 GangeOmUgen.dk - FriskFangetFisk.dk
  • Fiskerimagasinet.NO - Fiskeri - Teknologi - Fartøy - Utstyr - Marked - Forskning
  • Hook&Net - Hook and Net is a trade journal for the international commercial fishing industry,
  • Proffteiner - teiner fra fiskere til fiskere
  • Polar Expo 2026

ANNONCER

Kåringen af Danmarks nationalfisk skaber opmærksomhed om fisk, fiskeri og sunde kostvalg – langt fra blot et kikset PR-flop, som en kommunikationsrådgiver kalder det i et indlæg på altinget.dk tirsdag den 9. september 2025.

Selvom Morten Reimar i sit indlæg på Altinget, kalder kåringen af Danmarks nationalfisk for et »kikset PR-flop«, er der flere gode grunde til, at initiativet bør ses i et langt mere positivt lys. Istedet for Morten Reimar udelukkende sætter sit fokus – det er selvfølgelig også hans resortområde – på PR, burde han have forstået at kåringen af Danmarks nationalfisk rækker længere end netop det.

For det første sætter kåringen fokus på fisk som fødevare Danskerne får på en let og tilgængelig måde opmærksomhed på, at fisk er en sund proteinkilde med højt indhold af Omega-3, selen og D-vitamin – næringsstoffer, der er dokumenteret vigtige for hjerte-kar-sundhed, immunforsvar og generel trivsel (kilde: Hjerteforeningen og Sund-Forskning).

Flere artikler understreger, at danske fisk og fiskeprodukter er anerkendt for høj kvalitet, og at danskernes interesse for fisk på middagsbordet stiger, når fiskene præsenteres på en tilgængelig og engagerende måde ([Opskrifter på 2 Gange Om Ugen

For det andet giver initiativet også dansk fiskeri en værdifuld platform
Ved at fremhæve de arter, der har kulturel og kulinarisk betydning, skabes øget bevidsthed om lokale og bæredygtigt fangede fisk. Flere artikler understreger, at danske fisk og fiskeprodukter er anerkendt for høj kvalitet, og at danskernes interesse for fisk på middagsbordet stiger, når fiskene præsenteres på en tilgængelig og engagerende måde (Opskrifter på 2 Gange Om Ugen).

Kåringen giver også danske kokke mulighed for at eksperimentere med nationale fisk i deres køkkener. Det er ikke blot et spørgsmål om reklame for ministeren – det er en anledning til at fremme gastronomi og innovation med lokale råvarer. Både Michelin-kokke og mad-entusiaster hylder projekter, der kombinerer tradition og sundhed, som for eksempel på hjemmesiden (Spisbedre.dk) der sætter fokus på nordiske fiskeretter.

Endelig skaber initiativet debat om bæredygtighed og fiskebestandene, hvilket er værdifuldt. Kåringen giver mulighed for, at miljøorganisationer, forskere og forbrugere kan diskutere ansvarligt fiskeri – uden at det nødvendigvis udelukker kulturelle og gastronomiske traditioner.

Det er en positiv fortælling om fiskens rolle på middagsbordet – og en mulighed for at styrke dansk gastronomi og stolthed over vores fiskerierhverv. Det kan du blandt andet læse mere om på [FriskFangetFisk.dk

Kåringen af nationalfisken er langt fra blot en PR-øvelse

Den fremmer både kendskab til danske spisefisk, sund kost og det danske fiskeri. Ved at sætte fisk på dagsordenen inspireres danskerne til at spise mere fisk, hvilket er godt for folkesundheden, samtidig med at det skaber opmærksomhed omkring bæredygtigt fiskeri og lokale råvarer. Det er en positiv fortælling om fiskens rolle på middagsbordet – og en mulighed for at styrke dansk gastronomi og stolthed over vores fiskerierhverv. Det kan du blandt andet læse mere om på FriskFangetFisk.dk

Besøg os på
Seneste Nybygninger
M195M Havsnurp - Nybygning, Karstensens Skibsværft

Nybygning Havsnurp M195M – topmoderne kombifartøj fra Karstensens Skibsværft

Nybygning FR224 Christina S pelagisk trawler til Scotland

Nybygning FR224 Christina S pelagisk trawler til Scotland

Nybygning LK429 Altaire leveret fra Karstensens Skibsværft

Nybygning LK429 Altaire leveret fra Karstensens Skibsværft

S264 Astrid af Skagen

Nybygning S264 Astrid leveret fra Karstensens Skibsvæft

TidligereForrige nyhedHirtshals Havn åbner dørene til det nyrenoverede havnekontor
Næste nyhedVerdens mest bæredygtige ørredfarm på vej til HirtshalsNæste
På en offentlig høring i EU-Parlamentet advarede Danmarks Fiskeriforenings direktør Kenn Skau Fischer om, at fiskeri og akvakultur skubbes væk af energiprojekter, råstofindvinding og naturbeskyttelse. eu parliament

EU presser fiskeriet: »Havplanlægningen må give plads til dem, der lever af havet«

Havet gemmer på flere hemmeligheder, end du tror - Videnskabernes selskab

Første Podcast – Havet gemmer på flere hemmeligheder, end du tror – Havets skjulte klimahelte

Landbrugs- og Fiskeristyrelsen henter ny vicedirektør i Finansministeriet  Foto: NaturErhverv i Nuropsgade 30

Snart lukker landingserklæringen i SYS-SYS

xCyanid i Øresund, manglende tilsyn og to alvorlige miljøbrud rejser spørgsmålet: Hvorfor er miljøkontrollens regler ikke lige for alle? foto Lynetteholmen

Tilføjelse – Giftigt dobbeltspil: Lynetteholm slipper fri – mens dambrug holdes i snor

ANNONCER

Hook&Net - Hook and Net is a trade journal for the international commercial fishing industry,
SIMRAD SY50 FiskerForum

ANNONCER

Kontaktinfo

  • +45 60 22 09 46
  • info@fiskerforum.dk
  • Otto Pedersvej 1
    6960 Hvide Sande
    Danmark

Nyheder

  • Seneste Nyheder
  • Nordiske Nyheder
  • Nybygninger
  • Nyhedsservice
  • Tip en Nyhed
  • News in English

Andre Projekter

  • Oplevelsesgaver
  • DK Fisker
  • OSB plader
  • Gas grill
  • Hvide Sande
  • MyHvideSande
  • Hvide Sande Isværk

Service

  • Fartøjer - Skibsdatabase
  • Køb & Salg
  • Hyrebørs
  • Oliepriser
  • Fiskepriser
  • Fakta om Fisk
  • Medieinformation

NYHEDSARKIV

  • 2025
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015

Nyhedsservice

modtag nyheder
Tip en nyhed
Facebook Instagram Twitter Youtube
Logo-FiskerForum

Alle billeder, tekster og data på FiskerForum er beskyttet af dansk lov om ophavsret. Alle rettigheder tilhører eller varetages af FiskerForum.dk på vegne af de tilknyttede fotografer. Det er ikke tilladt at kopiere eller bruge tekster, data eller billeder fra FiskerForum uden tilladelse. © 2004 - 2019

Webdesign by ApolloMedia

Handelsbetingelser Cookie & Privatlivspolitik

Kontaktinfo

  • +45 60 22 09 46
  • info@fiskerforum.dk
  • Otto Pedersvej 1
    6960 Hvide Sande
    Danmark

Nyheder

  • Seneste Nyheder
  • Nordiske Nyheder
  • Nybygninger
  • Nyhedsservice
  • Tip en Nyhed
  • News in English

Andre Projekter

  • Oplevelsesgaver
  • DK Fisker
  • OSB plader
  • Gas grill
  • Hvide Sande
  • MyHvideSande
  • Hvide Sande Isværk

Service

  • Fartøjer - Skibsdatabase
  • Køb & Salg
  • Hyrebørs
  • Oliepriser
  • Fiskepriser
  • Fakta om Fisk
  • Medieinformation

NYHEDSARKIV

  • 2025
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015

Nyhedsservice

modtag nyheder
Tip en nyhed
Facebook Instagram Twitter Youtube
Logo-FiskerForum

Alle billeder, tekster og data på FiskerForum er beskyttet af dansk lov om ophavsret. Alle rettigheder tilhører eller varetages af FiskerForum.dk på vegne af de tilknyttede fotografer. Det er ikke tilladt at kopiere eller bruge tekster, data eller billeder fra FiskerForum uden tilladelse. © 2004 - 2019

Webdesign by ApolloMedia

Handelsbetingelser Cookie & Privatlivspolitik

By continuing to use this website, you consent to the use of cookies in accordance with our Cookie Policy.

Accept