Når skruen ikke virker er gode råd som regel dyre – men ikke altid
Et problem, som fisker Jens Granlund med den mindre garnjolle SØ 10 »Clupea« fra Genner Bugt ud for øen Barsø, kan nikke genkendende til, da han i forrige uge netop fik problemer med skureakslen og propellen på sin jolle.

Når skruen ikke virker er gode råd som regel dyre – men ikke altid

Et problem, som fisker Jens Granlund med den mindre garnjolle SØ 10 »Clupea« fra Genner Bugt ud for øen Barsø, kan nikke genkendende til, da han i forrige uge netop fik problemer med skureakslen og propellen på sin jolle.

Som erhvervsfisker er Jens Granlund helt afhængig af, at grejet virker og at båden kan sejle og fiske som forventet. Derfor var gode råd dyre for fiskeren fra Kalvø. For uden båd, ingen fisk. Men i nødens stud er hjælpen sjældent længere væk og slet ikke så langt væk, som man kunne frygte, her længst ude ved Genner Strand i det Sønderjyske.

Lidt længere nordpå i Stepping ved Christiansfeld, ligger Rudes Propeller med Leon Rohr, som netop har specialiseret sig i reparation og salg af blandt andet 2, 3 og 4-bladet propeller i forskellige legeringer af messing, aluminimum og tin. Men også i aksler, stævnrør og forskellige flanger samt bøsninger. Et speciale der har gjort RudesPropeller.dk berømt.

De defekte dele blev kørt til Stepping og hurtigt var der givet overslag på reparationen, som også omfattede reparation af stævnrør der fik ny bøsning og ny belægning samt en ny klemflange mellem gear og motor. Og næsten som i det britiske udtryk, »Do it, did it – done it« forklarer det bedst hvor hurtigt delene blev repareret og afleveret igen. Fisker Jens Granlund var meget imponeret og selvfølgelig glad, for nu kunne unødig ventetid omsættes til fornuftigt fiskeri istedet.

Danmarks største lager af renoverede propeller
Rudes Propeller i Stepping har et kæmpestort og varieret udvalg af op mod næsten 500 forskellige brugte og renoverede propeller på lager. Det hele kun til det halve i pris. Så selvom propellen er renoveret, så har den fuld garanti som tilsvarende en helt ny propel. Brudgaranti og stigningsgaranti er også omfattet når propellen er svejst på Leons værksted. Indenfor 3 måneder, giver Leon Rohr garanti på, at man kan få ændret stigningen på propellen, hvis den ikke tager de omdrejninger med motoren som den skal. Et helt unik garanti, som det er svært, at finde andre steder. Værkstedet ved Christiansfeld har specialiseret sig netop i alt udstyr der udgår fra motor / gear og ud til skruebladet. Ligeledes udnytter Leon også sine ansattes og egne svejseevner i Tig, Mig/Mag Co2 svejsning samt elektrodesvejsning i legeringer, til også at omfatte svejsning i rustfrit stål. Opgaver som tages ind løbende »ad hoc«.

Leon Rohr forklarer FiskerForum.dk, at han selv tager de opgaver hvor han tilkaldes til reparations-opgaver eller renovering af ældre propeller på større både. Opgaver hvor kunden ikke kommer til Stepping, men hvor Leon istedet må komme til båden istedet. Opgaver der iøvrigt er spredt over hele Danmark og derfor er af en noget mere tidskrævende del af forretningen.

Man slutter hvor man startede og netop reparationen og udskiftningen omkring båden »Clupea« med fisker Jens Granlund ved roret, der nu igen har fået repareret sin elskede båd, ligger nu klar til igen at forsyne Jens Granlund’s forretning Kalvo-fisk.dk med friske fisk fra hav til bord.

Du kan læse mere om røgeriet og fiskebutikken Kalvo-fisk.dk her