Minister afviser langsommelig behandling af muslingekvoterne
Forventningerne var store til fredagens samråd i Fødevareudvalget, hvor en række partier har kritiserede fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) for at være alt for langsom med bekendtgørelsen

Minister afviser langsommelig behandling af muslingekvoterne

Forventningerne var store til fredagens samråd i Fødevareudvalget, hvor en række partier har kritiserede fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) for at være alt for langsom med bekendtgørelsen, der skulle begrænse kvoterne for den enkelte fisker til tre licenser for muslinger og 3 for østers i Limfjorden.

Fiskeriministeren lagde ud med, at der selvfølgelig kan være forskellige udlægninger af, hvor hurtigt tingene bliver gjort og som eksempel brugte hun når skraldet skal bæres ned. For det er hvad sagen om begrænsning af kvoter for muslinger og østers drejer sig om. Hun fortsatte med at sætte streg under, »Jeg skulle bare have vidst det. I skulle bare have bedt mig om at gøre det,» underforstået, så var det blevet gjort, forklarede fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) sig med.

Regeringens støtteparti Dansk Folkeparti med fiskeriordfører Ib Poulsen må sidde tilbage med en tom fornemmelse, for hans forventninger om en stor næse til ministeren i denne sag, er vist blevet til en lang næse til hr. Ib Poulsen i stedet. Det var måske på tide, at fiskeriordføren fra Dansk Folkeparti endelig gjorde alvor af sin trussel om at træde tilbage, for nu virker det mere som om det er ordføren der er blevet anstrengende at arbejde sammen med. Han trækker et spor af skænderier og misforståelser efter sig og skaber dermed usikkerhed om fagligheden og sagligheden i sit arbejde.

Direkte citeret, siger ministeren om hele processen, »Det er da klart, vi kunne have gjort det her meget hurtigt, det ser vi i november, hvor vi ændrer aftalen og sender bekendtgørelsen i høring. Der gør vi det meget hurtigt,« understreger hun. Men hun påpeger samtidig, at der har været flere møder, hvor emnet ikke er dukket op uden nogen har påtalt det. Desuden lovgiver Vi ikke med tilbagevirkende kraft.

Hun mener derfor ikke at hun har forhalet processen, hvor det hele har handlet om begrænsning af antallet af østers- og muslingelicenser, som alle Folketingets partier tilbage i sommeren 2018 var blevet enige om.