Mindre invasion af Hollandske bomtrawlere i Hvide Sande Havn

Mindre invasion af Hollandske bomtrawlere i Hvide Sande Havn

Fem store rejefartøjer havde torsdag fundet vej til Hvide Sande Havn, for at losse heste rejer og bunker olie.

Chris Schoonbeek skipper på Wr 230 Gideon siger til FiskerForum, at der er losset i snit 1500 kg hesterejer pr. skib. De har fisket lidt nord for Horns Rev de sidste par dage, hvor de løbende har kogt og sorteret rejerne efter størrelse og pakket dem i kasser a 20 kg. Rejekogerne er af hollandsk fabrikat og kan tage op til 400 kg pr. time og med en lagerkapacitet på op til fem tons ombord, kan der indimellem være travlt for den to mands store besætning, selvom kogning og sortering er fuldautomatiseret.

Hesterejerne blev afhentet på kajen, af transportfirmaet Merema B.V. i Holland, hvorefter de køres til en af Hollandsk største rejekoncerner.

Brødrene Peter og Henrik Backs fra firmaet Texaco Marine, havde travlt med at bunker olie til de mange hollændere, der alle fik små 5 m3 diesel påfyldt, inden kursen igen blev sat til fiskepladsen ved Horns Rev.

Da FiskerForum fangede de hollandske skippere på Vodbinderkajen i Hvide Sande Havn, gik snakken ivrigt om vejret ville holde, eller om der ville være et skifte til lidt højere bølger. Meldinger lød på mellem 1,7 og op til 2.0 meter bølgehøjde, hvilket ville give bomtrawlerne en dag ekstra i havn.

FiskerForum.com