May’s fjerde Brexit-forslag får formentligt »thumbs down« igen
Det er britiske The Telegraph, der udfra Lækkede oplysninger om Theresa Mays fjerde udkast til en eu-skilsmisseaftale, ikke giver aftalen mange chancer.

May’s fjerde Brexit-forslag får formentligt »thumbs down« igen

Det er britiske The Telegraph, der udfra Lækkede oplysninger om Theresa Mays fjerde udkast til en eu-skilsmisseaftale, ikke giver aftalen mange chancer.

 

I aftaleudkastet ændres der ikke væsentligt ved det foreslåede toldsamarbejde eller ved den kontroversielle nord-irske bagstopper-aftale. Afstemningen i Underhuset i starten af juni måned, bliver derfor med stor sandsynlighed en gentagelse af de tre foregående afstemninger, med nederlag til May.

 

Modsat rygterne om en næsten uændret aftale, taler Premierministeren Theresa May selv om et »nyt og modigt tilbud«, som hun mener appellerer bredt til alle parlamentsmedlemmer og som indeholder flere og bedre forslag, blandt andet nye udkast som angiveligt skal give parlamentet / Underhuset det sidste ord, når det eksempelvis kommer til implementeringen af netop den irske bag-stopper-aftale. Samtidig skal parlaments-medlemmerne også have større indflydelse på fremtidige handelsaftaler. Tiltag der alle gerne skulle få den bredde støtte hos politikerne, som er så nødvendig for at få Underhuset med i den endelige aftale om Brexit.

 

Men fra Brexit-tilhængere som Bill Cash, der tilhører den skeptiske del af de konservative, mener man ikke der er tale om noget nyt overhovedet, men som istedet kalder det kosmetiske ændringer, der ikke vil have nogen indflydelse på valgets resultat overhovedet om nogen, men som kan risikere at have den stik modsatte effekt.

 

Sammenbrud i forhandlingerne mellem labour og konservative
Tiden rinder ud og hvis resultatet af Theresa May’s Brexit-forhandlinger med Labour, de sidste seks uger, ikke har kunnet trække nye og bedre resultater med sig, end de nævnte, så er det klart forhandlingerne brød sammen i fredags. Der var ellers fundet fælles fodslag om dele af den foreslåede toldunion, men sammenbruddet kom efter en fundamental uenighed om en ny folkeafstemning om Brexit.

 

Labours leder, Jeremy Corbyn, har krævet, at briterne skal høres i Brexit-spørgsmålet igen og Theresa May har bebudet, at hun trækker sig inden Storbritannien indleder næste fase af EU-forhandlingerne. May har endnu ikke sat dato på sit eget exit fra britisk politik.

 

Flere nyhedsbureauer ser dog næste Brexit-afstemning som afgørende for hvorledes Theresa May’s sidste dage i britisk politik forløber. Storbritannien har fået udskudt Brexit indtil flere gange, hvor briterne oprindeligt skulle have forladt det europæiske Samarbejde den 29. marts i år, men nu formentligt bliver den 31. oktober 2019 istedet.