Marel leverer udstyr til Bakkafrost laksefabrik på Færøerne.

Marel leverer udstyr til Bakkafrost laksefabrik på Færøerne.

Bakkafrost har underskrevet en aftale med Marel om at levere udstyr til deres nye laksefabrik på Færøerne, der forventes at stå klar i 2016.

Ordren indebærer installation af den nyste teknologi, som forbedre effektiviten, samtidig med de strenge krav til fødevaresikkerheden samt skånsom produkthåndtering også indarbejdes i produktionen, ligesom hensynet til rengøringsvenlighed og hygiejen også skal være opfyldt.

Med leveringen af udstyret, er der sat nye standarder indenfor lakseindustrien.

Som meddelt i 4. kvartal 2014 havde Bakkafrost allerede valgt Marel som leverandør. Begge firmaer har haft et godt samarbejde der går mange år tilbage og i denne anden face af planlægningen, har Marel og den færøske laksegigant, da også underskrevet en ordre på levering af produktionsudstyr, såsom portionering og pakkeanlæg til alle endelige produkter, samt den software, der vil binde hele det nye anlæg sammen.

Marel leverer højproduktivt produktionsudstyr

Marel skal levere et integreret, højt udviklet innovativt system til rensning og distribution af produkterne samt et pakkeanlæg af hele fisk. Alt i alt et højproduktivt produktionsudstyr til flåning, portionering, pakning, mærkning samt til kontrol vejning og afsløring af metaldele.

Marel er også valgt som eneste leverandør til udstyr til frysning og pakning af frosne produkter samt biprodukt-håndtering og IQF pakning. Marels udstyr er også blevet valgt til våd-området, hvor hele fisk fryses og pakkes samt fileteres og vakuum pakkes.

Som Bakkafrost CEO Regin Jacobsen forklarer; Da det kom til planlægningen og opførelsen af R03;R03;den nye fabrik, henvendte vi os til Marel på grund af vores kendskab til dem og deres ry og omdømme på markedet, i at levere pålidelige, langvarige, state-of-the-art udstyr og softwareløsninger.

Marel mestre komplete løsninger

Marel er den eneste leverandør, der hurtigt er i stand til at levere en komplet løsning i denne målestok og med en så høj grad af automatisering. I projekt vil Marel da også trække på hele sin omfattende erfaring fra de mange andre succesfulde installationer, man har foretaget i årenes løb.

Bakkafrost er den største laksefarmer på Færøerne fortæller Arni Oddur Thordarson, administrerende direktør for Marel, ved underskrivelsen af R03;R03;den første fase af aftalen. Vi er stolte over at blive valgt som deres partner i rejsen mod at sætte nye standarder for lakseindustrien.