Væk med det forarbejdet kød som bacon og bøffer på middags bordene og på med fisken istedet, hvis mændene skal have forbedret deres sædtal.
Et forskningsprojekt vedr. mænds fertilitet er netop blevet præsenteret af det amerikanske institut for Reproductive Medicine i Boston. Her har man forbundet mænds indtag af forarbejdet kød, til mændenes dårlige sædkvalitet. Spiser de derimod fisk, forbedre man sædkvaliteten betydeligt.
Forskere tog prøver fra 156 mænd, og lod dem besvare et spørgeskema, hvor de indgående fortalte om deres spisevaner.
De, der spiste mere forarbejdet kød, syntes at have et lavere sædtal, end de mænd der spiste mere fisk. Det er dog vigtigt at notere sig at undersøgelsen ikke ser på de enkelte former for forarbejdet kød.
Forskerne opdagede også en sammenhæng mellem hvilke fisk vi spiste og antallet af gode sædceller. Spiste mændene hvide fisk, som torsk og hellefisk, så var sædtallet på det normale, men blev fisken mere mørk i kødet, som hos laks og tun, blev antallet af gode sædceller yderligere forøget.
Undersøgelsen blev offentliggjort i tidsskriftet “Fertility og sterilitet.”