Lokal fiskeskipper inviterede Løkke til torskegilde

Lokal fiskeskipper inviterede Løkke til torskegilde

Det er ikke hver dag landets tidligere statsminister får en sådan invitation, men søndag eftermiddag havde initiativtager, skipper John-Anker Hametner fra Thyborøn, fået samlet over 100 betalende gæster til kogt torsk og det løse, i fiskehallen i Thyborøn, hvor overskuddet fra velgørenhedsmiddagen gik til Løkke-Fonden.

Forhistorien var egentlig Ekstra-Bladets udnævnelse af venstre formanden til årets nytårstorsk, hvilket havde fået den tidligere statsminister Lars Løkke til at vende den lidet smigrende titel og udnævnelse til noget positivt og han inviterede derfor selv til torskegilde på en Københavnsk restaurant. Overskuddet fra dette arrangement gik til et cykelløb for udfaldsramte unge, arrangeret af Løkke-Fonden.

De lokale fiskere fra Thyborøn præsterede med godt humør og ikke mindst en sund appetit, at samle næsten tre gange så stort et beløb ind til Løkke-Fonden, end tilfældet var i København. Donationsbeløbet blev på næsten 100.000 kroner fra Thyborøn.

Løkke-Fonden er en dansk ejet fond fra 2012 stiftet af fhv. statsminister Lars Løkke Rasmussen sammen med erhvervslederne Lars Kolind og Allan Søgaard Larsen. Fonden, der er uafhængig af partiet Venstre, afholdt som pilotprojekt i sommeren 2012 et Drenge Akademi, som satte  fokus på utilpassede drenge. Fondens ambition er hvert år at hjælpe 100 drenge, der med Løkke Rasmussens egne ord er "på vej ned ad slisken".