Fiskeolie reducerer risikoen for diabetes 2

Fiskeolie reducerer risikoen for diabetes 2

I en undersøgelse fra Universitetet i det østlige Finland, dokumenterer nu, at forholdet mellem indtagelsen af Omega-3 fedtsyre, som findes i fisk, og udviklingen af type 2-diabetes, har en nøje sammenhæng og at risikoen for denne folkesygdom reduceres kraftigt ved indtagelse af fiskeolie.

De finske forskere fortæller til Almagest, “at vores undersøgelser har vist, at høje koncentrationer af de langkædede omega -3 fedtsyrer er yderst vigtige, når det drejer sig om at mindske risikoen for type 2 diabetes.”

De gavnlige effekter af at indtage fødevare, der har et stort Omega-3 indhold samt Omega-6 fedtsyrer, som man får ved indtagelse af fede fisk og fiskeolie, er nu dokumenteret igennem forskernes undersøgelser. Over 2200 finske mænd i alderen 42 år til 60 års alderen blev i en periode mellem 1984 og 1989 testet for diabetes 2, heraf var ca. 400 positive.

Undersøgelsen konkluderer, at ud af de 400 personer, der i forløbet fik fiskeolie, havde 33% mindre risiko for at udvikle diabetes-2, end de øvrige.

Læs her Diabetes foreningens anbefaling om at spise fisk mindst to gange om ugen.