Lerøy Seafood planlægger ny stor fiskefabrik

Lerøy Seafood planlægger ny stor fiskefabrik

Norges største eksportør af fisk og skaldyr samt verdens næststørste producent af den atlantiske laks, planlægger en investering på et trecifret millionbeløb i en helt ny fabrik til forarbejdning af hvidfisk i Nordnorge.

Med koordinaterne 70°38R42;7R43;N og 29°43R42;15R43; er vi langt mod Nord

Så når Nrk i deres nyheder skriver at Lerøy Seafood planlægger en helt ny fiskefabrik i Nordnorge, så er det så langt mod Nord at man faktisk ikke kan komme længere.

Den lille nordnorske by Båtsfjord får indenfor 3 år en erhvervsudvidelse af det helt store. Om tre år er det planen at der i den nordnorske by med nogle få tusinde indbyggere, etableres en hvidfiskfabrik, til forarbejdning af torsk, sej og kuller.

Den kæmpestore fiskefabrik bygges af den norske seafoodkoncern Lerøy Norway Seafood og kommer til at koste i omegnen af 400 millioner NOK.

Beslutningen er dog ikke endeligt vedtaget, skriver Nrk på deres nyheder, da den endnu ikke har været forbi Lerøy Norway Seafoods bestyrelse. Omkostninger har efter det oplyste været for store, men forholdene har ændret sig, med de teknologiske fremskridt, fiskeindustrien har oplevet de senere år. På den baggrund mener man nu fabrikken både vil være rentabel og lønsom.

Den teknologiske udvikling med vandskæring af fisken og automatisering af pakkeriet og hele forsendelsesområdet, har helt ændret beregningsgrundlaget i positiv retning, så en ny kæmpefabrik i det nordlige Båtsfjord, nu pludselig ikke længere er utopisk og uden for rækkevide.