Landbaseret laksefarm har givet aktionærerne tårnhøje forventninger
Det børsnoterede »Atlantic Sapphire«, hvis væsentligste aktivitet er opdræt af laks i landbaserede recirkulerende akvakultur systemer, har på det seneste oplevet stigende interesse med skyhøje forventninger.

Landbaseret laksefarm har givet aktionærerne tårnhøje forventninger

Det børsnoterede »Atlantic Sapphire«, hvis væsentligste aktivitet er opdræt af laks i landbaserede recirkulerende akvakultur systemer, med en produktion fra de tidligste æg over slagtning og efterfølgende salg, har på det seneste oplevet stigende interesse med skyhøje forventninger. Trods selskabet endnu ikke har fremvist et eneste plus i regnskaberne.

Sidste regnskabsår viste derimod en stigning i underskuddet på årets resultat efter skat på godt 2,0 mio kroner, fra et minus på 19,5 mio kroner for 2017 til et minus på 21,5 mio. kroner i 2018.

Skyhøje forventninger til lakseproducent sender dog værdien af aktierne på himmelflugt. Det er ikke logisk baseret på den aktuelle aktivitet på lakse-anlægget i Hvide Sande, men derimod forventningerne til et kommende stort landbaseret lakseanlæg i Miami i USA. Hvilket har fået værdien til at stige til imponerende 8,5 mia. NOK, skriver iLaks.no.

Aktionærerne har det store smil på, for efter planen skal »Atlantic Sapphire« slagte 220.000 tons laks i 2031. Det svarer til over halvdelen af al laks konsumeret i USA. Dertil lægges af laksepriserne er noget højere i USA end de er i Europa. Samtidig vil produktionen i USA slippe for den dyre luftfragt og på den baggrund stilles »Atlantic Sappphire’s« laks konkurrencemæssigt bedre end laks leveret fra de åbne havbrug i Nord-Europa og i Chile.

Disse fordele har gjort »Atlantic Sapphire« til en børs-vinder og de to grundlæggere af lakse-eventyret, Johan E. Andreassen og Bjørn-Vegard Løvik, har med den sidste kursstigningen fået en aktieværdi-stigning, så de nu er 1,4 milliarder NOK værd.