NIFES rapport om tungmetaller i sej
Det Norske Institut for Fødevaresikkerhed (NIFES) har undersøgt sej fra Nordsøen og Skagerrak, og undersøgelsen bekræfter at fisken indeholder lave niveauer af tungmetaller og er derfor sikre at spise.
ANNONCER
Det Norske Institut for Fødevaresikkerhed (NIFES) har undersøgt sej fra Nordsøen og Skagerrak, og undersøgelsen bekræfter at fisken indeholder lave niveauer af tungmetaller og er derfor sikre at spise.
Tilbage i september 2013 anløb en slæbebåd med skroget af fiskefartøjet ”Sulebas”, til dokken ved Solund Verft AS i Norge. Skroget fra Riga Shipyard i Letland, skulle rigges som både trawler, snurper, snurrevod / ringnot og garnbåd.
Her fredag morgen er der fortsat intet nyt om de to forsvundne norske fiske-brødre, der onsdag eftermiddag forsvandt med rejetrawleren Carina, efter et rejetogt.
Det norske redningsvæsen har fundet en tom redningsflåde drivende i området udfor Tranevåg, og man udelukker ikke at flåden kan tilhører den savnede rejetrawler Carina.
Rejetrawler med to mand om bord, er meldt savnet i farvandet Farsund i Vest-Agder i det sydlige Norge.
Man føler sig helt hensat til lystfiskerhistorierne, hvor historien om fangstens størrelse helt afhang af lystfiskerens armlængde, desto længere arme, desto større fisk..
De kommende uger og måneder bliver hektiske for den norske Fiskeriminister Elisabeth Aspaker.
Så vokser træerne igen ind i himlen i Norge, efter en januar rekord for Norsk fiskeeksport på 5,9 milliarder kroner, hvilket svarer til en stigning på 1,2 milliarder (+ 25%) i forhold til året før.
Der findes faktisk frustreret fisk med en depressions lignende adfærd, fortæller stipendiat Marco A. Vindas i en doktordisputats ved det norske Miljø- og Biovidenskabelige Universitet i Oslo.
Hvert år, ved denne tid, udkommer den norske havfiskeflådes organisation ”Fiskebåt” årsrapport, hvor interesse- og arbejdsgiverorganisationen, beretter om året der gik, i dette tilfælde år 2013.
By continuing to use this website, you consent to the use of cookies in accordance with our Cookie Policy.
Accept