Nyt fra Færøerne uge 35
Fortsat stor aktivitet i makrelfiskeriet; Fredag anløb Tróndur í Gøtu havnen i Kollefjord med 1400 tons makrel, som fartøjet fiskede på 3 hal. Størrelsen på makrellen er optalt til 447 gram/stk.
ANNONCER
Fortsat stor aktivitet i makrelfiskeriet; Fredag anløb Tróndur í Gøtu havnen i Kollefjord med 1400 tons makrel, som fartøjet fiskede på 3 hal. Størrelsen på makrellen er optalt til 447 gram/stk.
Ved indgangen til uge 34 skiftede vejret på makrelfelterne til det bedre. Fiskeriet havde indtil da været hæmmet af dårligt vejr. Men fiskeriet faldt i ugens løb en del i de vestlige områder op mod Islandsk territorium. Derfor har næsten hele makrelflåden skiftet til mere østlige positioner for at prøve lykke der.
Færøernes ældste filettrawler Ran, fisker makrel syd for Færøerne. Fra farvandet mellem Færøerne og Island meldes om makrelfangster med en gennemsnits størrelse på 440-460 gram.
Rederiet bag Athene, Thor P/f har købt nyt skib. Det drejer sig om er rejetrawleren Sermalik II. Frysetrawleren Anita, som blev indkøbt til Færøerne tilbage i marts måned, ligger på værft i Lithauen.
Trawleren Skálafossur fra Vestmanna landede d. 1. august i Leirvik. Fartøjet var afsejlet d. 26. juli og har fisket nordpå. Fangsten blev på 13,7 tons til en samlet værdi af 163.168 kr. Fangsten bestod bl.a. af ca. 5 tons torsk.
Fra sensommeren 2012 er virksomheden klar til at modtage op til 1.200 tons fersk fisk i døgnet.
Franziska omlader fuld last frost makrel til et fryseskib i Sund. Rejetrawleren Havborg er tilbage til fiskeri efter at have landet den seneste last i nordnorge.
Kuller er i Kòsina handlet til 10 kr. pr. kg., hvilket er den højeste pris i årtier. Fra ugens begyndelse blev fiskeriet delvist hæmmet af en kortvarig storm, som holdt en række skibe i havn.
Partrawlerne Nónhamar og Fjalshamar har fået nye ejere. Endnu et gigantfartøj er ankommet til Færøerne for at deltage i makrelfiskeriet.
De Færøske myndigheder beordrede 4 fartøjer til kaj i Thorshavn.
By continuing to use this website, you consent to the use of cookies in accordance with our Cookie Policy.
Accept