Nyt fra Færøerne uge 42

Nyt fra Færøerne uge 42

Lineskibet Vesturhavið måtte afbryde fangstrejse, da der trængte vand ind i skibet. Næraberg er udlejet til et Litauisk rederi for resten af 2011.
Toftir:
Lineskibet Vesturhavið måtte afbryde fangstrejse, da der trængte vand ind i skibet. Fartøjet søgte straks mod Tórshavn og kom hurtigt på værft og fik udbedret skaden. Skibet havde 12,6 tons i lasten, som efterfølgende blev solgt for 154 t.kr. Heraf var ca. 4 tons lange, som kostede 14 kr./kg.

Mascot landede torsdag på Toftir. Lineskibet har fisket i et område syd for Færøerne siden den 11. oktober. Fangsten blev i alt på 24,8 tons, som er vurderet til 319,054 kr. Heraf 4,5 tons brosme, som kostede 8 kr./kg.

Tvøroyri:
Garnskibet Drelnes landede midt på ugen 7 tons, som er fanget i perioden siden d. 14. oktober. Lasten bestod langt overvejende af havtaske, som blev solgt for 29 kr./kg.

Sørvági:
Lineskibet Kambur landede 25 tons til en samlet værdi af 381.747 kr. Heraf 9,2 tons torsk, som kostede 19,70 kr./kg. Kambur var afsejlet d. 13. oktober og har på denne rejse fisket øst for Færøerne.

Reynsatindur landede 29,7 tons i Sørvági: Lineskibet var afsejlet d. 8. oktober og fangede bl.a. 7,3 tons torsk, som kostede 17,60 kr./kg. Lastens samlede værdi 415.648 kr.

Rederiet Thor i Hósvík, har indsat skibet Thor i garnfiskeriet. Skibet har i en periode fungeret som stand-by skib i Norge, men er nu indsat i garnfiskeri. Fartøjet landede torsdag den første fangst. Thor havde en last på 2,6 tons havtaske som indbragte godt 75. t.kr. Thor har fisket siden den 11. oktober sydvest for Færøerne.

Store sild:
Norðborg var tirsdag på vej ind til Àninar i Klaksvík med en fuld last store sild. Fartøjet var afsejlet d. 2. oktober og har fisket nord for Færøerne.

Lørdag solgte Finnur Fridi 1.300 tons sild på den norske teleauktion og søndag fulgte Trøndur i Gøtu op med en fangst på 1.000 tons. Størrelsen var 390 gram/stk. Begge fartøjer leverer i Lofoten/Norge. Prisen på de store sild ligger i Norge på mellem 6 og 7 Nkr.

Filettravleren Ran:
Den ældre filet trawler Ran, er på vej mod Flemish Kap, hvor skibet skal fiske efter arterne hellefisk og rødfisk. Ran har efter makrelsæsonens afslutning været en tur i internationalt farvand, for at fiske rødfisk.

Næraberg lejet ud for resten af 2011:

Næraberg har ikke flere færøske fiskerirettigheder i 2011. Derfor har ejeren valgt at udleje skibet til et litauisk rederi for resten af året. Skibet sejler de kommende måneder under Litauisk flag og forventes at skulle fange hestemakrel i Nordsøen.

Omkring halvdelen af besætningen kommer fra Færøerne. Fra januar 2012 ventes Næraberg tilbage på Færøerne.