Lakseproducenten »Atlantic Sapphire« i stor refinansieringsaftale

Lakseproducenten »Atlantic Sapphire« i stor refinansieringsaftale

Det er det succesfulde norske lakseselskab, der med ordene »Blue Is The New Green«, ikke kun plejer helbred og ens velbefindende, men også planetens og sammen med investeringen gør en kæmpe forskel, hedder det i selskabets slogan. Nu har den landbaserede lakseproducent, med farme i både Danmark og USA refinansieret sin gæld.

Det norsk ejede Atlantic Sapphire har med sit banebrydende BluehouseTM landbaseret lakseopdræt, transformeret proteinproduktionen lokalt og globalt. Virksomheden etablerede tilbage i 2011 sit innovationscenter i Danmark, med fokus på at udvikle bæredygtige, miljøvenlige opdrætsmetoder, der gør det muligt for virksomheden at producere laks i stor skala, i slutbrugermarkedet.

Lakseproducenten byggede sit første amerikanske anlæg i Miami, Florida, med en forventede årlig produktion på om mod 90.000 tons laks og en stigende produktion hen mod 2031 med et estimat på ca. 220.000 tons årligt.

Atlantic Sapphire, der er noteret på børsen i Oslo, har underskrevet en langsigtet låne-aftale på 210 mio. dollar, svarende til 1,3 mia. kr., med den norske bank DNB, skriver FødevareWatch.dk på sin nyhedsside. Aftalen skal ifølge en børsmeddelelse bruges til at sikre en refinansiering af selskabets udestående gæld, der blandt andet består af et langsigtet lån på 54 mio. dollar og en kreditfacilitet på 15 mio. dollar.

Dermed sikres udbygningen af BluehouseTM-faciliteterne i USA og forbedre samtidig likviditeten samt øger arbejdskapitalen, for datterselskaberne både i Danmark og i USA. Det forventes at med refinansieringen, vil produktionen i USA blive øget til 20.000 tons laks om året.

Som en del af aftalen med DNB, der har hovedkontor på Dronning Eufemias Gaten i Oslo, skal lånet løbe i 18 måneder med option på yderligere 18 måneder. Ligeledes skal selskabet ansøge om at flytte fra markedspladsen Merkur Market til hovedindekset på Oslo Børs inden udgangen af 2020.