Det er i dagspressen udlagt, som en uopmærksom fiskekutter, der søndag kl. 12.42 vædrede en surfers bræt, da denne kom på tværs af en kutter under indsejling til stranden ved Nr. Vorupør. Surferen nåede heldigvis at kaste sig i bølgerne inden kollisionen og undgik derfor større skader.
Men det stiller jo spørgsmålet om hvem skal vige for hvem. Havde man fulgt grundreglerne for styring og sejlads til søs, så ved man, at lystbåde for sejl og motor (surfer) bør holde sig fra indsejlinger og dermed også erhvervstrafikken (kutteren). Så derfor lyder opfordringen generelt – Kryds aldrig en sådan indsejlingsrute.
Disse vigeregler, som er beskrevet i søvejsreglerne skal ses som ufuldstændige, da omstændighederne i de konkrete situationer kan variere meget pga. vind og strøm samt vejr og dybdeforhold. Derfor bør man altid anvende sund fornuft og godt sømandsskab.
Man skal altid holde udkig, være opmærksom og foretage gentagne pejlinger af alle fartøjer (motor, sejl eller surfer) der nærmer sig, for at afgøre, om der kan være fare for sammenstød.
Men grundlæggende for færdsel, hvor fritidsbåde (surfere) opholder sig er, at de altid bør tage hensyn til erhvervs-traffikken (kutteren / fiskeren).
Hvorledes det helt konkret har forholdt sig i denne sag fra søndag den 17. juli kl. 12.42 ved Nr. Vorupør, prøver Politiet nu at genskabe, så der kan falde en afgørelse i denne kollisionssag.
Vidner søges til påsejling af surfer i Nr. Vorupør
Søndag den 17. juli kl. 12.42 blev en surfer påsejlet af en fiskerbåd på stranden ved Nr. Vorupør. Midt- og Vestjyllands Politi efterlyser vidner til hændelsen.
Midt- og Vestjyllands Politi fik søndag middag en anmeldelse om, at en surfer var blevet påsejlet af en fiskerbåd. Surferen måtte springe af brættet for at undgå at blive ramt, hvorefter brættet brækkede ved påsejlingen.
Hvis du så båden komme ind, og måske endda har billeder eller video fra situationen, hører vi gerne fra dig, så vi kan klarlægge hændelsesforløbet. Kontakt os på tlf. 114.