Koreas klassifikationsselskab anerkendt i Danmark

Koreas klassifikationsselskab anerkendt i Danmark

I dag har Søfartsstyrelsen og Korean Register of Shipping underskrevet en aftale, der giver det koreanske klassifikationsselskab mulighed for at udføre syn og udstede certifikater til danske skibe.

Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth underskrev i dag aftalen sammen med formand og CEO for Korean Register of Shipping, Chon Young-Kee. Den koreanske ambassade i Danmark deltog i underskriftsceremonien.

Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth, udtaler om aftalen:

”Det er med glæde, at vi i dag har underskrevet klasseaftalen med Korean Register of Shipping. Dermed får den maritime klynge i Danmark endnu en udenlandsk aktør, og samtidig understreger det, at Danmark er et interessant sted at være for udenlandske maritime virksomheder”.

Korean Register of Shipping er et sydkoreansk klassifikationsselskab og er et af i alt 12 klassifikationsselskaber, som er anerkendt af EU til at varetage syn og certificering af skibe på medlemslandenes vegne.

Med den nye aftale har Søfartsstyrelsen indgået aftaler med i alt 10 af de EU anerkendte organisationer, som alle har en lokal afdeling i Danmark.