Bornholms Regionskommune støtter aktivt lokale fiskere

Bornholms Regionskommune støtter aktivt lokale fiskere

Fiskerne var ellers kommet i klemme fra årsskiftet, da fiskemodtagelsen i flere mindre Bornholmske Havne lukkede.
Kommunen går nu ind og løser transportproblematikken om fragt af fisk til fiskemodtagelsen i Nexø, efter at O.V.Jørgensen og A.Espersen, opsagde transportordningen for fem Bornholmske Havne, fra 1. januar 2014.

Havnekoordinator Jakob Jensen fra Bornholms Regionskommune, siger til Bornholms Tidende, at ”vi gør dette her for fiskernes skyld. Vi er glade for, af fiskerne har mod på at blive i de små havne som Svaneke havn og at vi samtidig kan være med til at bevare HavFriskFisk ordningen her.” Jakob Jensen har dog forinden undersøgt om kommunen kunne få tilladelse til at transportere og opbevare fisk på Svaneke Havn. Kommunen ejer i forvejen opbevaringsrummet på havnen og eneste betingelse for tilladelsen var, at fisken skulle være afsendt til fiskemodtagelsen inden for maksimalt 48 timer efter losningen.

Det er dog ikke gratis for fiskerne, som selv skal betale for ordningen, men ingen behøver nu at flytte havn pga. vanskeligheder med at losse og få fisken fragtet til modtagestederne på øen.

Aarsdal, Hasle og Listed er ikke med i transportordningen endnu, men det er ifølge Jakob Jensen, kun et spørgsmål om at fiskerne i de pågældende havne, tager telefonen og ringer, så er de også med i transportordningen.