Kontrakt på nybygning til Vaagland Båtbyggeri A/S, Norge

Kontrakt på nybygning til Vaagland Båtbyggeri A/S, Norge

Vaagland Båtbyggeri AS, Vaagland, har underskrevet en kontrakt med Barentshavet AS, Lenangen for bygning og udrustning af et moderne not-/snurrevodfartøj til levering i sommeren 2012.
Skibet vil være et søsterskib til Fugløyhav, som var Vaaglands nybygning nummer 143 til Lenangen Fiskeri AS, Lenangen. Barentshavet AS er et datterselskab af Lenangen Fiskeri AS.

Skibet er udviklet af Seacon AS Maloy. Skibet er optimeret til 500 brutto tons og vil drive traditionelt kystfiskeri, både pelagiske og bundfisk og er derfor rigget til både med net og vod.

I konstruktionen har man valgt at sætte ekstra fokus på design, komfort og sikkerhed. Bygning nummer 144 har taget sit udgangspunkt i bygning nr. 143, Fugløyhav. Hvor man har forbedret og optimeret byggeriet i forhold til denne og i et tæt samarbejde med Seacon AS, de norske Redere og Vaagland Båtbyggeri.

Cargo kapacitet er på 350 kubikmeter, og rummene er konstureret til sild, torsk og lodde i RSW-køletanke. Tre af rummene er indrettet som kombinerede RSW-tanker/fryserum og har kapacitet til opbevaring af 180 kubikmeter frosset hvide fisk som torsk og sej. De resterende tanke er designet til at RSW og levende fisk.

På hoveddækket er der en separate afdeling for behandling af hvid fisk, herunder en komplet linje til forarbejdning og indfrysning.

Komforten ombord er helt i top og der er lagt stor vægt på forplejning og opholdsrum til besætningen. Separate kahytter med eget bad og toilet samt rummelig messe og salon med egen spiseafdeling.

Nybygningen er:

Længde o.a. 34,07 m
Længde p.p. 28,00 m
Bredde 9.50 m

Vaagland Bådbyggeri er glade for at have sikret sig kontrakten og som traditionen byder blev der fredag eftermiddag ringet med skibsklokken på værftet i Halsa.

Vaagland Båtbyggeri har en fast stab af 45 faglærte arbejdere, projektledere, ingeniører og kontorpersonale og bruger regelmæssigt underleverandører og ansætter yderligere arbejdskraft efter behov. Værftet råder over faciliteter til at kunne håndterer hele byggeprocessen indendørs og dette sikre en yderst effektiv produktion og giver optimal kontrol med hele byggeriet. Dette giver i sidste ende merværdi for kunden.