Kongsberg har udviklet maritim-simulator til fiskeriet

Kongsberg har udviklet maritim-simulator til fiskeriet

Det er det norske elektrofirma Kongsberg, der i deres portefølge tilbyder maritime simulatorer til undervisningsbrug, der netop har skrevet kontrakt på levering af en topmoderne K-Sim Fishery-simulatoren til undervisningsbrug indenfor fiskeriet.

En simulator der er udviklet til at dække alt omkring fiskeriet, ligefra navigation til lokaliseringen af fisk og til den endelige fangst. Køberen er Lofoten Maritime Fagskole

Skolen, Lofoten maritime fagskole, har undervisningslokaler på Gravdal i Lofoten, hvor de deler administration med Vest-Lofoten videregående uddannelse. Skolen har i sin 50 år lange historie drevet fiskerifagskole med certifikatgivende uddannelser. Skolen har eget undervisningsfartøj, sikkerhedscenter og simulatorcenter omkring den maritime uddannelse.

Simulatorkonceptet fra Kongsberg er specielt tilpasset uddannelsen indenfor fiskeribranchen. Den nyudviklede simulator giver elever eller mandskab på efteruddannelse, mulighed for at træne i navigation og manøvrering af fartøjer samt i brugen af avancerede elektronik og udstyr.

Du kan læse mere om Kongsberg´s Maritime-simulator K-Sim Fishery her. (engelsk)