Kollision sænker skib ved Thorsminde

Kollision sænker skib ved Thorsminde

Fortsat uafklaret hvorledes det sunkne uddybningsfartøj Helle Saj fra Svendborg Uddybning, skal fjernes fra indsejlingen til Thorsminde Havn.
I tæt tåge mandag eftermiddag var Statens uddybningsfartøj S/P Tønne og Helle Saj i nærkontakt uden for havneindløbet og kun ved en snarrådig handling fra de to ombordværende, reddede dem fra en værre skæbne.

Havnechef Leif Jensen mener ikke umiddelbart, der er fare for den øvrige skibstrafik ind og ud af havnen, men Helle Saj ligger så uheldigt og på så lavt vand, at vraget er lige under vandoverfladen og derfor ikke synlig for de sejlende.

Vi har udlagt lysbøjer med blink både nord og syd for vraget, og der arbejdes på at finde en løsning til fjernelse af vraget så hurtigt som muligt fortsætter Leif Jensen. Det er også ærgerligt det sker nu , efter vejret har været fint i næsten 14 dage med svag vind og smult vand, så med udsigten til en opfriskning af vinden fra ca. 6 m/s i dag og op til 12 – 15 m/s vind hen over weekenden, kan det have lange udsigter med en evt. hævning af vraget, slutter Leif Jensen, Thorsminde Havn.

Fakta om Helle Saj
Helle Saj er 42 meter lang og 7,3 meter bred. Den er oprindelig bygget som sandpumper, men ombygget i 1998 til entreprenørfartøj med kraftige støtteben, og stor gravemaskine, der kan køre i hele lastens længde.