Kold luft mellem danske og hollandske fiskere

Kold luft mellem danske og hollandske fiskere

En nordjysk fisker melder hollandsk bomtrawler til politiet, for at have sejlet henover den nordjyske kutters snurrevod.

Episoden, der fandt sted ud for Hirtshals, førte omgående til en politianmeldelse af den hollandske trawler. Hændelsen har efter den seneste tids megen fokus på de hollandske bomtrawleres mistænkelige fiskeri og deres tilsyneladende omgåelse af registreringen af hvor fangsten egentlig er fisket, fået episoderne mellem danske og hollandske fiskere, til at eskalerer.

Tirsdag førte det til en anmeldelse af én hollandsk trawler, der havde sejlet henover en Thorupstrandkutter´s snurrevod.

Anmeldelsen indløb til Nordjyllands Politi kl. ca 18.00 om chikane-sejlads fra hollandsk side, med oversejling af et snurrevod, som ThoupStrand-fiskeren netop arbejdede med.

Politiet betragter det som en hændelse og en mulig sølovsovertrædelse, forklarer politiet overfor Nordjyske. Man vil undersøge sagen nærmere, for at finde ud af om episoden var et hændeligt uheld eller om der vitterligt var tale om ren chikane.