Fisk har længe været udråbt som »brain food,« pga. sit høje niveau og indhold af gavnlige og sunde omega 3 fedtsyrer.
Det bekræftes nu af japanske hjerneforskere fra University of Tsukuba, der har afdækket et stof og dermed fundet endnu en grund, som hjernen drager fordel af, at man spiser fisk og skaldyr.
Astaxanthin (ASX), der er et kraftigt antioxidant, samt det naturlige pigment i både laks, rejer og krabber, har vist sig ikke kun at øge og forbedre hukommelsen, men også forbedre tankeprocesser samt den mentale skarphed og sundhed.
De japanske undersøgelser
En kombination af Omega 3 og omega 6 fedtsyrer og antioxidanten astaxanthin, som findes i fisk og skaldyr, bidrager til at forbedre hukommelsen og opmærksomheden samt forsinke den mental tilbagegang (kognitiv svækkelse).
Forskerne fra det japanske Universitet, målte den mentale funktion ved begyndelsen og slutningen af R03;R03;studiet, og fandt, at hjerneskadet patienter, som havde taget kosttilskud, havde forbedret den umiddelbare og forsinket hukommelse og de havde øget opmærksomhed
målbart godt resultat
Lægerne og forskerne, som havde fulgt patienterne, konkluderede ud fra resultaterne, at omega 3 og omega 6 samt astaxanthin er i stand til at forbedre den kognitive funktion hos ældre.
Holdet fra det japanske University of Tsukuba, har nu planer om at gennemføre en ny forskning, for at afdække den molekylære mekanisme bag.