Islandske fiskere har fiskene lige uden for døren

Islandske fiskere har fiskene lige uden for døren

HB Grandi´s trawlere har ikke behov for at sejle ud til de Islandske Vestfjorde, da fiskepladserne siden slutningen af R03;R03;strejken, har ligget lige om hjørnet for den islandske flådes hjemhavn, både syd og vest for Reykjanes.

»Vi ligger ved Selvogur Bank på udkig efter sej,« siger Eirikur Jónsson, skipper på Sturlaugur H. Böðvarsson, i en kommentar til fiskeriet netop nu. »Det har været et rigtig godt fiskeri efter sej i de sidste to dage, men det ser nu ud som om, at fiskene har spredt sig lidt og fiskeriet har af den grund været lidt mere trægt og langsomt. Men fangsterne har været store sej og det kan meget vel være at de er lettere at skræmme når vi trawler, end hvis det havde været mindre fisk.«

Han fremhævede endnu engang, at fiskeriet har været fremragende siden slutningen af R03;R03;strejken, også med nogle gode fangster på Eldey Bank, der ligger i umiddelbar nærhed af Eldey, en ubeboet Ø 16 km sydvest for Reykjanes-halvøen på Island.

»Vi besluttede at starte her på Selvogur Bank, men jeg hører fra flere trawlere, at der på Eldey Bank stadig er et godt fiskeri der. Der er torsk, rødfisk og sej, og længere her sydpå er der også torsk, hvilket betyder, at vi ikke behøver at sejle hele vejen til Vestfjordene efter torsk. Vejret har også vist sig fra sin venlige side, iøvrigt meget bedre end hvad vi er vant til på denne tid af året, og det gør absolut en væsentlig forskel,« slutter den islandske skipper Eirikur Jónsson.