Isafold løb med Årets Praktikplads 2014

Isafold løb med Årets Praktikplads 2014

Under overværelse af mere end 130 gæster ved årets store skolebegivendhed, inden for fiskeriet – udleveringen af det Blå Bevis på Fiskeriskolen i Thyborøn, kunne gæsterne også overvære overrækkelsen af Checken for Årets Bedste Praktikplads, fra Fiskeriets Arbejdsmiljøråd ved Direktør Flemming Nygaard Christensen.

Med indstillingen fra lærlingen ombord Anders Hillebrand Hansen, kunne Flemming Christensen se, at man ombord på HG 333 Isafold Hirtshals, havde udvist særlig stor interesse i at bidrage med at lærlingen fik forståelsen af hvad godt og sikkert arbejdsmiljø er, og at dette var videregivet med de faglige kompetencer. Udover dette havde tonen og atmosfæren ombord også været væsentlig i kåringen, da Anders Hillebrand Hansen havde beskrevet sin arbejdsplads og skipper, som forstående, tålmodig og pædagogisk samt èn der kunne lære fra sig. Både være alvorlig men også munter og derved skabe en god atmosfære ombord blandt besætningen.

Gode kollegaer

Anders Hillebrand Hansen skriver blandt andet i hans begrundelse og indstilling af Isafold, at specielt i hyren for anden praktikperiode, som fiskerielev, var han blevet taget godt imod af alle om bord på skibet. Der var under hele forløbet en god instruktion i de forskellige opgaver, som fik Anders til at føle sig værdsat og velkommen lige fra start. Opgaverne har været forskellige og Anders kan nu bryste sig af, både at have kendskab til trawl- og notfisker, hvilket har været meget lærerigt for ham.

Sikkerheden om bord var i top

Ligeledes nævner Anders sikkerheden om bord, som noget meget væsentligt, at han på første-dagen af praktikperioden, blev forsynet med alt fra hjælm, sikkerhedssko og redningsvest, som var påkrævet udstyr på dækket. Endvidere var faldsikring obligatorisk ved de otte til ni meter dybe tanke og sammen med kameraerne ombord, følte han sikkerheden var optimal for besætningen, der talte 9 – 10 mand.

Kammeratskab

En anden ting som den unge fisker fra Møn bemærkede, var sammenholdet. På et tidspunkt skulle Isafold losse i to dage, hvorefter besætningen lejede mountainbikes ved Hirtshals og tog ud i skoven for at køre race. Hvilket Anders oplevede som super hyggeligt og som udover en god stemning blandt besætningen også styrkede sammenholdet yderligere.

Anders Hillebrand Hansen har selv planer om at starte på skipperskolen i Skagen og med den positive læreplads på Isafold, håber han på et tidspunkt, at komme tilbage til de lidt større skibe og igen komme ind i den pelagiske flåde.