Danmarks Radios Kontant har her efter nytår sat fokus på det, som DR kalder, eksploderede priser på fisk i køledisken og prøver med tal og statistikker samt interviews at afdække problemet.
Som optakt til udsendelsen, vises i procenter hvor meget fisk og skaldyr er steget i forhold til kød. 56 procent siden 2001 er det tal som Kontant når frem til og sammenligner med kød der i samme periode »kun« er steget med 14 procent. Udsendelsen kaster sig derefter over fersk fisk, som i følge udsendelsen siden 2009 er steget med 18 procent.
Koblingen mellem godt fiskeri på havet og den dyre pris til slutbrugeren, forsøges sammenkædet i udsendelsen. Her viser udregningen at et fiskeri i Skagerrak gav en afregning til fiskeren på 32,5 kr pr. kilo rødspætte, men som efter en tur igennem fire til fem led inden den som rødspætte-filet ender i køledisken i supermarked, med en pris på 139,80 pr. kilo.
Kunder, spurgt på gaden af Jakob Illeborg fra Kontant, syntes fisken er for dyr og DR undersøger i udsendelsen derfor, hvorfor prisen på en rødspætte bliver ni gange så høj på sin vej fra kutter til køledisk. En af grundende er i følge DR Kontant de fordyrende led inden fisken når ud til forbrugeren. Jakob Illeborg spørger de ansvarlige, hvornår danskerne kan se frem til billigere fisk.
Se udsendelsen og døm selv
Man mangler måske at få tydeliggjort, at fisken fra den landes som frisk og fersk, mister en stor del af sin vægt, efter ben, skin og hoved m.m. forsvinder undervejs til det færdige produkt inden den lander som filet i køledisken. En detalje som også skal med, når slutprisen skal regnes ud. Se selv udsendelsen her og døm selv om de når i mål med påstanden her »Fra Kutter til Køledisk«.