Hirtshals gik næsten fri – Skagen ramt

Hirtshals gik næsten fri – Skagen ramt

Stormen ramte Læsø Fiskeindustri i Skagen, som mistede dele af taget først på aftenen tirsdag, men efter en hurtig og effektiv indsats af Falck, blev Jomfruhummere for millioner lykkeligvis redet.
300 m2 tag blev flået af Læsø Fiskeindustri og situationen blev noget mere problematisk og kritisk end ønsket, da dele af taget ramte rør fra fabrikkens køleanlæg. Der var på et tidspunkt fare for udslip af ammoniak.

Falck frygtede at der ville opstå lækage og dermed skabe risiko for udslip af den både giftige og ætsende gasart. Taget blev efterfølgende fjernet fra rørene i mindre stykker og dermed eliminerede man også faren for en større katastrofe.

Resterne af taget på fiskeindustrien er sikret med tunge betonklodser og der er ligeledes tjek på fryseanlægget i bygningen.

På Hirtshals havn slås man med helt andre problemer, efter den kraftige storm. Stormpisket skum er kastet over molen fra havet og har næsten dækket hele jolle havnen, så her bliver der en del rengøring af bådene, når vinden har lagt sig.

FiskerForum.com