Hellefiskekvoten ved Upernavik forhøjet

Hellefiskekvoten ved Upernavik forhøjet

Naalakkersuisut besluttede ved deres møde i dag, at forhøje hellefiskekvoten for det kystnære forvaltningsområde Upernavik med 500 tons.
Naalakkersuisut godkendte kvoteforhøjelsen på betingelse af, at den ekstra kvote på 500 tons bliver opfisket med langliner og ikke med garn.

– Hvis arbejdet med MSC-mærkning ikke skal skride, må vi være tilbageholdende med for høje kvoteforhøjelser. Denne forholdsvis lille kvoteforhøjelse kan forsvares, da vi skal sikre at fiskeriet skal være bæredygtig. Der er behov for langt flere undersøgelser i området og langt bedre logbogsførelse fra fiskernes side. Fiskerne må tage et medansvar ved at føre bedre logbøger, hvis vi skal leve op til markedets øgede krav, siger Medlem af Naalakkersuisut for Fiskeri, Fangst og Landbrug Ane Hansen.

Naalakkersuisut barsler også med indførelse af månedskvoter fra 2011, der vil resultere i mere fleksibel administration af fiskekvoter. Der udover vil Naalakkersuisut øge overvågningen i hellefiskefiskeriet og en plan for dette skal indarbejdes i en forvaltningsplan for hellefisk i Vestgrønland, der gerne skal træde i kraft i 2012.

Naalakkersuisut vedtog for 2010 en TAC for det kystnære fiskeri efter hellefisk i forvaltningsområdet Upernavik oprindeligt på 6.000 tons.