Havets dag den 20. maj

Havets dag den 20. maj

Den Europæiske Union fejrer Havets dag i Europa ved mange arrangementer rundt omkring i medlemslandene, den 20. maj 2012.
Den vigtigste begivenhed bliver den europæiske Havdags-konference, som i år vil blive afholdt i Göteborg, Sverige, fra den 21. til den 22. maj 2012, med næsten 1.000 deltagere.

Hvert år trækker konferencen mange interessenter fra et bredt udsnit fra den maritime sektorer, der kommer for at diskutere de muligheder og udfordringer, den maritime sektor og regionerne står overfor i Europa. Interesserne spænder vidt fra turisme og fiskeri til søtransport og klimaændringer.

EU`s fiskeri-Kommissær Maria Damanaki, slutter sig til de svenske ministre og de andre europæiske repræsentanter på konferencen, den 21. maj. Den 22. maj fejre man dagen med en række maritime arrangementer, workshops og udstillinger.

Temaet for dette års konference er:
Blå vækst – Bæredygtig vækst fra have, søer og kyster.

Blå vækst er den centrale og økonomiske del af 2020-strategien i EU`s integrerede havpolitik. Hvis vigtigste mål er at skabe vækst og nye arbejdspladser i den maritime økonomi.

Dette mål opnås, ifølge planen, gennem en yderligere bæredygtig udvikling af den maritime sektor. Europa har den mest udviklede maritime økonomi i sammenligning med alle andre kontinenter. Således høster EU allerede en betydelig del af sit potentiale i havet, til gavn for borgerne og samfundet som helhed.

Kilde: EU Kommissionen
FiskerForum.com