Hanstholm Fiskeriforening får Fiskeriministeren på besøg

Hanstholm Fiskeriforening får Fiskeriministeren på besøg

Mandag den 6. august kommer minister for fiskeriet Eva Kjer Hansen til Hanstholm på virksomhedsbesøg og til en snak med Hanstholm Fiskeriforening om blandt andet fiskeripakken.

Besøget starter hos fiskeindustrien Scanfish, hvor ministeren i selskab med Torsten Schack Pedersen (V), besøger Scanfish Danmark A/S, der blev grundlagt tilbage i 1981 og som i dag beskætigere omkring 80 ansatte, der producerer flad og rundfisk samt forarbejdede fiskeprodukter til ind- og udland.

Derefter følger mødet med Hanstholm Fiskeriforening, hvor fiskeriformanden Jan Hansen vil komme ind på den politiske aftale (red. fiskeripakken), som efter formandens mening ikke har hjulpet fiskerne ret meget. Noget der har sat humøret blandt fiskerne i Hanstholm noget under frysepunktet.

Jan Hansen forklarer overfor Nordjyske.dk, »Vi kan nok ikke gøre så meget ved den aftale, der er lavet. Men vi vil fortælle, hvordan tingene ser ud fra vores vinkel.«

Fiskeripakken er vedtaget udenom regeringspartierne, af Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet med de øvrige partier i oppositionen.

Træffetid med ministeren

Samtidig introducerer Eva Kjer Hansen et nyt begreb – Træffetid – hvor fiskere og / eller andre borgerne kan mødes med ministeren personligrt og i enerum, så man kan fremlægge sine problemer eller ideer for ministeren direkte, uden filter. Mødetiden bliver efter princippet »først til mølle«, hvor det bliver efter tur man får foretræde for ministeren for ligestilling, nordisk samarbejde og fiskeri.

Det foregår mandag den 6. august mellem klokken 15.30 og 16.30 i fiskeriforeningens lokaler, Fibigersgade 2 i Hanstholm.

Dagen efter, tirsdag den 7. august fortsætter fiskeriministeren sin tur, hvor hun besøger Nordjysk Lystfiskerforening ved Lindenborg Å, hvor hun vil drøfte udfordringerne med sæler der går op i vandløbene. Lystfiskerforeningen har selv lagt ud med, at »en sæl i ferskvand er en sæl for meget«. Baggrunden er at et stigende antal sæler i Limfjorden finder vej op i åerne som Trend Å, Binderup Å og Lindenborg Å, til stor fortrydelse for fiskerne her.

Kilde: Nordjyske.dk FiskerForum.dk