Grønlands hovedstad Nuuk får ny fiskefabrik

Grønlands hovedstad Nuuk får ny fiskefabrik

Det er Polar Raajat A/S, som er en del af Seafood Gruppen der med formanden for Naalakkersuisut slår dørene op til en ny fabrik for hellefisk, torsk og krabber i den grønlandske hovedstad.

Med den nye fiskefabrik betyder det, at fiskerne i Nuuk fremover får hele tre forskellige indhandlingssteder, at vælge imellem.

Det er selskabet Polar Raajat A/S, der udvider fabrikationen med en ny fabrik til hellefisk, torsk og krabber. En fabrikation, som ligger ved siden den nuværende rejefabrik på havnen i Nuuk. I den udsendte pressemeddelelse fra fabrikken, skriver de at der i første omgang bliver plads til 25 ansatte i fabrikationen og at man på sigt forventer af kunne doble antallet af medarbejdere.

Med helt nye og moderne faciliteter samt egen lossekran på fabrikken, lover den nye fiskefabrik Polar Raajat at være åben for indhandling 24 timer i døgnet og forventer af den grund også stor aktivitet og nærmest en saltvandsindsprøjtning til det lokale fiskerierhverv.

Indvielsen blev foretaget af formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen, der klippede snoren på den officielle fabriksåbning til det som selskabet selv kalder, »én af Grønlands mest moderne fabrikker«.