Nordic Kingfish i Hanstholm har netop udvidet sin produktion af fiskearten yellowtail kingfish, også kendt som australsk ravfisk, så de nu kan producere op til 1500 tons om året. Målet er at gøre fisken populær på det europæiske marked, især til sushirestauranter, hvor den allerede er kendt i lande som Italien.
Direktør Søren Tjørnelund Mattesen fortæller til fodevarewatch.dk, at markedet er stort, men at der er behov for at udbrede kendskabet til fisken, der er dyrere end laks og prismæssigt ligger på niveau med tun. Sushimarkedet i Europa er en vigtig målgruppe, og Nordic Kingfish samarbejder med kokke for at vise potentialet i fisken.
Nordic Kingfish er ejet af norske Nordic Aquafarms, der også driver et søsteranlæg i Norge. Investeringer på 120 millioner kroner har gjort det muligt at fordoble produktionen, men inden yderligere udvidelser kan komme på tale, skal markedet modnes.
Selvom yellowtail kingfish er populær i Japan og USA, er den stadig relativt ny i Europa. Direktøren ser et stort potentiale i at gøre fisken til en fast ingrediens i europæisk sushi.